Skip to main content

EM-X GOLD Zero Gluten / Zero OMG / 0 Calorii

Teruo Higa a fost profesor de horticultură la Departamentul de Agricultură al Universității Ryukyu din Okinawa, sudul Japoniei. Pasionat de natură încă din copilarie, obosit de teoriile universitare fără o aplicaţie practică, a reuşit din tinereţe obţinerea unui soi de mandarine foarte timpurii, care au găsit o piață de desfacere foarte înfloritoare în Tokyo. Cu fondurile obţinute, el s-a întors la vârsta de 40 de ani spre studiul microorganismelor eficiente pentru agricultură, pentru a găsi o alternativă la pesticidele şi ierbicidele care poluează terenurile agricole şi pânza freatică.

Într-o seară de toamnă din 1981, după ce a terminat de testat zeci de soluții de tulpini probiotice – cea mai mare parte bacterii şi drojdii de bere din produsele alimentare – a vrut să le arunce. În ciuda obişnuinţei de a le arunca, în seara aceea i-a venit în gând că sunt prea prețioase pentru a le arunca pur si simplu la canal, aşa că le-a aruncat pe iarba din fața laboratorului. O săptămână mai târziu a observat o diferență clară în aspectul peluzei din acel loc, care era mai înfloritoare decât cea din jurul ei…

„Dintr-o dată m-am luminat şi mi-am dat seama ce s-a întâmplat. A fost amestecul probiotic! Secretul nu consta în obţinerea unor tipuri de microorganisme aerobe sau anaerobe ci în amestecul lor într-un raport anume. Eroarea de până acum a constat în faptul că studiam microorganismele separat, cu o singură tulpină la un moment dat. Nu aveam o metodologie pentru a lucra în amestec, pentru că de obicei tulpinile diferite luptă una împotriva altora dacă le pui împreună. Aceste prejudecăți m-au ţinut departe de soluţia corectă, dar acum am instrumentele necesare pentru obţinerea unor rezultate remarcabile.”

Principiul de funcționare al EM (Microorganisme Eficiente)

Profesorul Teruo Higa a demonstrat că bacteriile, drojdiile și actinomicitele pot co-exista armonios. Aceste microorganisme sunt interdependente, căci rezidurile unora sunt hrana celorlalte şi vice-versa, cu avantajul că ele sunt capabile să trăiască în prezența sau absența oxigenului. În această simbioză nu este loc pentru nici o specie patogenă din exterior, care va fi eliminată imediat.

Meritul imens al profesorului Teruo Higa este de a fi reuşit să găsească combinaţia perfectă de convieţuire a acestor microorganisme probiotice (rădăcini de copac, fotosinteza, compostul, enzimele alimentare precum cele din Miso, Tofu, pâine, varză acră, bere, vin, etc…) și să le testeze in vivo abilitățile, în condiţii de laborator, precum și în culturi agricole biologice.

Această combinaţie de succes a primit numele de „Microorganisme eficiente” sau EM, un produs probiotic natural, cu proprietăți antioxidante foarte puternice. Este comercializat din 1994 sub denumirea de EM-X, ca „băutură răcoritoare tropicală”… Este un produs fermentat, obţinut prin filtrarea unei populații complexe de microorganisme crescute pe un mediu compus din tărâțe de orez, fructe tropicale și alge marine. Este un lichid auriu și transparent, cu gust a cidru de mere, care conține un amestec foarte activ de antioxidanți, solubil în apă cât și în lipide. Conţine printre altele substanțe precum flavonoide, gamma-oryzanol, ubiquinone, lycopene, alfa-tocoferol. De asemenea, conține aproximativ patruzeci de minerale esenţiale sub formă biodisponibilă.

Efectele acestui elixir de vitalitate se fac resimțite imediat, după cum s-a demonstrat în acest experiment: EM-X Gold – Un probiotic de excepţie

Mai multe despre EM-X Gold puteţi găsi pe site-ul: emx-gold.com

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.