Skip to main content

Ce este Osteogeneza imperfecta, alias „boala oaselor de sticla”? Oficial, este „o boala rară, determinată de apariția unei mutații genetice în genele „responsabile” de producerea colagenului”.
Cele mai importante caracteristici ale bolii, observabile clinic, sunt:
– fracturi repetate, mai ales ale oaselor membrelor, cu precădere în timpul sarcinii si în copilărie;
– oase „moi”, cu tendință de curbare,
– statură redusă;
– afectarea simțului auditiv după vârsta de 20 de ani;
sclere de culoare gri sau albastră;
– tendință de luxație a încheieturilor;
– capacitate redusă de efort;
– piele subțire care se poate înroși chiar la atingeri superficiale

După lecturarea unei liste atât de apocaliptice, cum ar fi sa spui ca aceasta „boala genetica” este doar un scorbut infantil care se poate vindeca cu 2 g de Vitamina C pe zi, adică cu 2 lei?!
Si daca acest lucru este confirmat de un premiu Nobel in chimie?

Acum cativa ani, când am aflat de osteogeneza imperfecta, era denumita cu precadere afecțiunea Barlow. Acum se numește boala Lobstein (1777-1835 chirurg) iar fosta denumire a primit o alta afecțiune: tulburări ale valvei mitrale…( Ar exista 2 Barlow de fapt)
Noroc ca unele situri din franceza mai oferă încă explicația corecta: :
„Din punct de vedere tehnic, termenul „boala Barlow” se poate referi la două patologii distincte:

1) Poate fi vorba în primul rând de Boala lui Barlow (Sir Thomas Barlow (1845–1945 !) desemnând scorbut infantil. Scorbutul este o boală gravă, care poate duce la moarte prin insuficiență cardiacă, cauzată de deficiența de vitamina C.
2) In al doilea rand poate fi vorba de prolapsul valvei mitrale (Dr. John Brereton Barlow, 1924-2008) si se refera la prolapsul unei valve cardiace (supapa mitrală).
De ce aceasta rocada, sau alba-neagra semantica…cum vreți sa-i spunem?
Din simplu motiv ca denumirea Barlow indica, cui are curiozitatea necesara, pe medicul reginei Victoria, Sir Thomas Barlow, care acum un secol a afirmat – si a dovedit – ca „boala oaselor de sticla este de fapt scorbut, adică lipsa de Vitamina C.

Ce se întâmplă doctore?
Daca in perioada interbelica era începuse sa fie admisa cauza osteogenezei imperfecte ca fiind lipsa de vitamina C, după al doilea război mondial lucrurile au căzut iarăși in uitare.
Dar cum adevărul iese ca uleiul la suprafață, iată ca in anii 70 un MEDIC australian, Archie Kalokerinos, pus in fata acestei cumplite afecțiuni, a reușit după ani îndelungați sa regăsească răspunsul si sa impună tratamentul cu Vitamina C. Un rezumat al acestei epopei medicale:

In Australia, in regiunile locuite de aborigeni in special, rata de mortalitate la nou-născuți era foarte ridicata. Nu se cunoștea nici un tratament, si chiar administrare de Vitamina E nu reușea sa salveze pruncii. Într-unul din acele spitale, la sute de kilometri de orașe, a sosit Dr Kalokerinos, care exersase anterior in Londra, apoi la Sidney. Trei zile după angajarea ca doctor in acel spital, i se aduc trei nou născuți spre examinare. Cu toate investigațiile, copii mor câteva ore mai târziu. Acest coșmar al neputinței salvării acelor prunci s-a întins pe câțiva ani. In fata neputinței sale, Kalenkerinos renunță la a mai practica medicina si pleacă ca explorator singuratic in rezervațiile sălbatice ale Australiei.
Minunat exemplu de onestitate: dacă nu reușești sa faci ceva util, schimba-ti meseria.


In peregrinările sale, nu a renunțat însă niciodată in sinea sa la aflarea cauzei acestei boli nemiloase. Obsesia lui Kalonkerinos era: De ce copiii aborigenilor mureau la naștere… doar de când erau sub ocupația engleza? (nici englezii nu erau suparăți sa le rămână lor pământurile…) Intr-o buna zi, descoperă o carte scrisa de Sir Thomas Barlow care a descris primul scorbutul infantil:
„Copii morți de scorbut sunt albaștri si acoperiți de echimoze. Acești copii sunt diagnosticați ca fiind maltratați si bătuți din cauza multiplelor hematoame prezente pe corp si fracturi. OASELE SE FRACTUREAZA CA SI CUM AR FI DE STICLA, iar un copil poate avea 10, chiar pana la 20 de fracturi pe zi”!

Kalokerinos înțelege după lecturarea acestei cărți ca aceasta boala Barlow avea aceeași simptome ca boala oaselor de sticla care decima copiii aborigenilor.
Se reîntoarce de urgenta la spitalul unde practicase si cere permisiunea unui coleg sa consulte un copil cu acele simptome. I s-a spus:” vezi ca sunt câțiva depuși in camera de alaturi, pe moarte.
Cu acordul indiferent al doctorului de garda i se administrează copilului 2g de vitamina C intravenos. In 20 de minute, copilul iese din coma. Se constata apoi ca administrându-se oral doar 600 mg de vitamina C pe zi NUMARUL FRACTURILOR SE REDUCEA LA JUMATATE !
După ce s-a trecut la protocolul cu vitamina C, rata mortalității infantile datorata scorbutului s-a apropriat de 0. Rezultatele lui Kalokerinos atrag atenția Consiliului Ordinului Medicilor din Australia, care mandatează un inspector, Glenn Dettman cu misiune de a găsi o lacuna in protocolul de administrare a Vitaminei C pentru a interzice lui Kalekerinos de a mai practica medicina.
Din fericire însă, acest doctor Dettman, uimit de rezultatele obținute, a avut curajul sa recunoască valoarea tratamentului, si la aparat pe Kalenkerinos in fata Ordinului, devenind apoi colaboratorul lui Kalokerinos in salvarea copiilor scorbutici. In doar câteva luni, mortalitatea din departamentul in care se administra protocolul lui Kalenkerinos (jumătate din nou-născuți) era mai scăzută decât in cea mai moderna maternitate din Occident.
Kalonkerinos a înțeles intre timp si co-factorii apariției scorbutului in rândul aborigenilor:
– condiții insalubre de semi-rezervație
– interdicția de a practica vânătoarea si felul lor de alimentație ancestrala
– administrarea cu generozitate de vaccinuri si antibiotice.

Ca atare, mamele in carență grava de vitamina C, dădeau naștere la prunci cu boala oaselor de sticla (Hipovitaminoza C) care după scurt timp murea datorita scorbutului, cu fracturi si hematoame pe tot corpul.
Întrebare de 100 de puncte: oare nu cumva si noi trăim astăzi in condiții scorbutice de semi- rezervație sclavagista?!
Si cum un necaz nu vine niciodată singur, de un secol încoace , părinții sunt acuzați si condamnați la închisoare pentru „maltratarea copiilor”; 296 de cazuri in 2013 in Anglia. http://legaljustice4john.com/shakenBabySyndromeMyth.htm
In anii 80′ Doctorul Kalokerinos împreună cu laureatul Nobel, Linus Pauling, s-au prezentat ca experți într-un proces al unei mame care fusese aruncata in închisoare pe motiv ca si-a maltratat propriului copil. Si astfel de situații absurde se întâmplă mereu.

După o viată de practica medicala in slujba semenilor, Dr. Archie a scris o carte extraordinara Every-Second-Child , prefațată de Linus Pauling (dublu Nobel), unde se găsește dovada limpede ca boala oaselor de sticla este doar scorbut infantil. Doar in incubatoarele astea moderne, puilor de găina li se mai rup astfel picioarele sub greutatea propriului corp îmbuibat de proteine, dar sărăcit in vitamine. de fragile ce-s. In ambele situații, cauza este identică. Așa ca cei care cunosc adevărata cauza a acestei boli, dar au decis ca singura soluție este de a pune tije in oasele pruncilor pe motiv ca-s bolnavi genetic!  SA LE FIE RUȘINE !

SOLUȚII: In primul rând, orice mama ar trebui sa aibă aceasta suplimentare cu vitamina C de la primele zile de sarcina…si in general orice om ar trebui sa aibă la discreție vitamina C pe toată durata vieții .
In cazurile unde aceasta afecțiune a organismului s-a instalat deja, nu pot sa afirm ,(nefiind medic) decât ceea ce as face pentru copilul meu in acest caz:

1) Vitamina C naturala: Catina si măceșe;
2) Vitamina C naturala de biosinteza: Se servește de catre mama, după fiecare masa, de 3-5 ori pe zi cate 1-3 g pana apare efectul laxativ. Din momentul diversificării poate sa ia si copilul, in doze de 0.2 mg, după fiecare masa tot cu observarea tranzitului intestinal. In caz de diaree, scad dozele.
Ce bucurie ar putea fi mai mare decât sa vezi pruncii aceștia vindecați la timp? Dar si mare bucurie ar fi sa nu se mai nască nici un prunc cu o astfel de afecțiuni !
Si durerea este ca se poate, dar nu se vrea.

Bibligrafie:

http://legaljustice4john.com/clemetson.htm
http://www.jpands.org/vol9no3/clemetson.pdf
http://journal.nzma.org.nz/journal/117-1205/1160/content.pdf
http://vaclib.org/basic/products/everysecondchild.htm
http://deathbyvaccination.com/shaken_baby__syndrome.html
http://www.jpands.org/vol9no3/clemetson.pdf
http://www.freeyurko.bizland.com/buttram4.html
http://www.freeyurko.bizland.com/pressrelease.html
http://www.amazon.fr/Every-Second-Child-Archie-Kalokerinos/dp/0879832509
„Nu lăsați niciodată autoritățile medicale sau politicienii să vă înșele. Constatați faptele şi decideți voi înșivă cum să trăiți o viață fericită, cum să edificați o lume mai bună.” Linus Pauling, dublu laureat cu premiul Nobel.

PS: Am presupunerea ca nici Boala lui Paget nu-i departe de carenta in vitamina C. Rămâne de analizat
http://en.wikipedia.org/wiki/Paget%27s_disease_of_bone
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000414.htmg

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.