EM-X-GOLD
Un cockteil de enzime, probiotice si antioxidanti.
Zero Gluten / Zero OMG / 0 Calorii.

Teruo Higa a fost profesor de horticultură la Departamentul de Agricultură al Universității Ryukyu din Okinawa, sudul Japoniei. Paionat de natura inca din copilarie, obosit de teoriile universitare fără o aplicatii practice a reusit din tinerete obtinerea unui soi de mandarinele foarte timpurii, care au găsit o piață de desfacere foarte infloritoare în Tokyo. Cu fondurile obtinute, el s-a întors, la vârsta de 40 de ani spre studiul microorganisme utile pentru agricultură pentru a gasi o alternativa pesticidelor si ierbicidelor care polueaza pamantul agricol si napele freatice.
Intr-una din serile de toamnă din 1981, dupa ce a terminat de testat zeci de soluții de tulpini probiotice – cea mai mare parte bacterii si drojdii de bere din produsele alimentare, a dat sa le arunce. În ciuda obisnuintei de a face acest lucru, in seara aceea, i-a venit in gand că sunt prea prețioase și costisitoare pentru a le deserta la toaleta, asa ca le-a aruncat pe iarba din fața laboratorului.
O săptămână mai târziu, am observat o diferență clară în aspectul peluzei din acel loc, mai luxuriant și înfloritoare, decat vegetatia din jurul ei…
” Dintr-o dată m-am luminat si mi- am dat seama ce s-a întâmplat. A fost amestecul! Secretul nu consta in obtinerea unor tipuri de microorganisme aerobe sau anaerobe ci in amestcul lor proportional. Eroarea de pana acum a constat in faptul ca studiam microorganismele separat, cu o singură tulpină la un moment dat. Nu aveam o metodologie pentru a lucra in amestec, pentru ca tulpinile diferite lupta de obicei dacă le pui împreună. Acest prejudecăți m-au tinut departe de solutia corecta, dar acum am instrumentele necesare pentru obtinerea unor rezultatele ”

Principiul de funcționare al E.M.

Profesorul Teruo Higa a demonstrat că bacteriile, drojdiile și actinomicitele pot co-exista armonios. Aceste microorganisme sunt interdependente, caci deseurile unora sunt hrana celorlalti si vice-versa, cu avantajul ca ele sunt capabile să trăiască în prezența sau absența oxigenului. In aceasta simbioza, nu este loc pentru nici o specie patogenă din exterior, care va fi eliminata imediat.
Meritul imens al profesorului Teruo Higa este de a fi reusit sa gaseasca combinatia perfecta de convetuire a acestor microorganisme probiotice, (rădăcini de copac, fotosinteza, compostul, enzimele alimentare precum cele din Miso, Tofu, pâine, varză acră, bere, vin, etc…) și să le testeze in vivo abilitățile în conditii de laborator, precum și în condițiile culturilor agricole biologice.
Aceasta combinatie de succes a primit numele de „Microorganisme eficiente” sau „EM”, o produs probiotic natural, cu proprietăți antioxidante foarte puternice. Este comercializat din 1994 sub denumirea de EM-X, ca „băutură răcoritoare tropicala“ … Este un filtrat al fermentației unei populații complexe de micro- organisme pe un mediu compus din tărâțe de orez, fructe tropicale și alge marine. Este un lichid de auriu și transparent, cu gust a cidru de mere, care conține un amestec foarte activ de antioxidanți, solubil în apă cât și în lipide. Contine printre altele substanțe precum flavonoide, gamma-oryzanol, ubiquinone, lycopene, alfa-tocoferol. De asemenea, conține aproximativ patruzeci de minerale esentiale, sub forma bio-disponibila.
Efectele acestui elixir de vitalitate se fac resimțite imediat, după cum s-a demonstrat in acest experiment:
EM X Gold – Un probiotic de exceptie

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.