Skip to main content

Un Probiotic numit Vivomixx

By 07.11.2019februarie 25th, 2024Nutriție


Flora intestinala este un biliard cu patru sute de bile diferite, si cu mii de miliarde de bile pe fiecare culoare, în perpetua interacțiune cu mediul ambiant, cu calitatea apei si nutriției.


Este de la sine înțeles ca pentru a îmbunătăți ceva semnificativ intr-un astfel de Babel-Microbian de 100 trilioane de microorganisme si 100 de specii diferite, ai nevoie de un probiotic care sa atingă o masa critica (aprox 1% /zi) necesara schimbării de paradigma.
Singurul probiotic cu aceste caracteristici existent astăzi pe piață se numește Vivomixx, si a fost elaborat si mereu ameliorat încă de acum 20 de ani, de către gastro-enterologul italian De Simone.
Profesorul Claudio De Simone, inventatorul probioticului Vivomixx, este un pionier si reper incontestabil în domeniul microflorei intestinale.
Membru al Colegiului American de Gastroenterologie, Claudio De Simone a predat ca profesor universitar la catedra de boli infecțioase a Universității din Acuila (Italia), cu specializare în Gastroenterologie, Alergologie și Imunologie Clinică. Interesul său pentru microbiota umană datează de peste 30 de ani,  publicând de-a lungul acestei perioade peste 450 de articole listate in PubMed.
Ultimul sau articol intitulat „Probiotice? Da, dar care anume?”,  încearcă sa definească metodologia corecta în alegerea unui probiotic adecvat unei anumite situații, lucru deloc ușor in actualul bazar  de probiotice de pe piață.

In domeniul restabilirii Microbiomului intestinal, Formula Vivomixx a profesorului De Simone a făcut obiectul a peste 170 de publicații originale și aprobate de marile asociații internaționale de pediatrie si gastroenterologie, pe toate continentele:

35 de studii în Europa
11 studii în India
9 studii în SUA
4 studii în Canada
3 studii în Coreea

 

Astazi probioticul Vivomixx face obiectul altor 160 de publicații internaționale in curs de publicare și in multe alte studii clinice….
Întrucât Flora Bacteriana este o zestre care se transmite de la părinti la copii, studiile profesorului De Simone sunt efectuate cu profesionalism pe toate vârstele si categoriile sociale si pe pe o paleta larga de afecțiuni.

Printre aceste afecțiuni, Profesorul De Simone abordează în mod regulat in studiile sale relația cauzala dintre dereglarea florei bacteriene si Autism.
Această tulburare neuro-dezvoltată complexă, cu cauze multiple, reprezintă o provocare majoră in cercetarea sa. În ultimii ani activitățile sale de cercetare in acest domeniu au fost intense, încercând sa atingă toți co-factorii problemei, inclusiv sănătatea mamei pe perioada sarcinii.

In confirmarea acestei viziunii holistice vin tot mai multe studii, precum cel realizat la Universitatea de Medicină din Massachusetts care pun în evidenta posibila legătură dintre o infecția bacteriană în timpul sarcinii și apariția autismului la copii.
Ar fi de dorit ca medicii de familie, pediatri, nutritionisti sa aibă acces la rubrica medicala pe situl https://www.probiotixx.info/en/hcp/, unde sunt grupate aceste studii, pentru a le transpune in beneficiul pacienților.

Astăzi, acest probiotic de excepție este disponibil și în Romania, pe situl bioscem.ro sub doua forme: plicuri si capsule.
Un intestin sănătos este garanția unei vitalități permanente.

 

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.