Skip to main content

Protocolul istoric de utilizare terapeutica a Plasmei Quinton

By 22.10.2018februarie 25th, 2024Apa

În rândurile care urmează oferim un protocol-rezumat de utilizare a Plasmei Quinton.
În partea a doua va urma și protocolul istoric, asa cum a fost el consemnat de-a lungul celor 100 de ani de utilizare benefică a Plasmei Quinton.

Protocol rezumat

Plasma Quinton este disponibilă sub două forme:

 • Plasma Quinton Hipertonică – este forma originală, cu 30 g săruri per litru
 • Plasma Quinton Izotonică – este obținută prin diluția formei hipertonice cu 3 părți apă pură, pentru a obține un „ser fiziologic” cu 9 g săruri per litru, similară cu concentrația electrolitică a plasmei sangvine.

Pentru utilizare buvabilă este mult mai avantajos să se dilueze o fiolă de Quinton Hipertonic cu putină apă slab mineralizată (o fiolă de 10 ml + 30 ml apă), care să se folosească pe durata unei zile, înghițită treptat timp de 3-5 minute, pentru o absorbție sublinguală.

Se poate folosi direct și Plasma Quinton Izotonică pentru o etapă de acomodare la copii până într-un an, precum și pentru copiii care au alergii, disbioze intestinale, parazitoze, etc. Acolo este necesară o acomodare de 1-2 săptămâni cu Quinton Izotonic din punct de vedere „informațional” sau homeopatic.

Protocolul standard

Pentru vârsta de 1-100 ani protocolul standard este:
– 3 fiole de Quinton Hipertonic pe zi în prima lună
– 2 fiole de Quinton Hipertonic pe zi în a doua lună
– 1 fiolă de Quinton Hipertonic pe zi în a treia lună.

Sub 1 an, acest protocol se face cu fiole Quinton Izotonic.

În cazul persoanelor cu hipertensiune, infecții renale sau probleme de inimă medicii recomandă un regim hiposodic (consum redus de sare). În acest caz, trebuie să se tină cont de faptul că la 3 fiole de Plasma Quinton Hipertonic avem doar 1 g sare.

Pentru sportivi se ia suplimentar 10 ml de Plasma Quinton Hipertonic înainte și după fiecare antrenament.

După terminarea protocolului fiecare persoană va decide dacă vitalitatea obținută prin utilizarea zilnică a Plasmei Quinton merită continuată.

Plasma Quinton în timpul sarcinii

Pe timpul sarcinii, fătul va acapara majoritatea mineralelor din alimentația mamei pentru dezvoltarea sa structurală și pentru constituirea lichidului amniotic. El bea pe zi aprox 1L de lichid amniotic, adică 9-12g săruri minerale. Această carență de minerale și lipsa de vitamina C duce la apariția grețurilor de sarcină, preclampsiei, sarcinii toxice, naștere prematură și, mai târziu, la demineralizare, rahitism, boala oaselor de sticlă, etc.

Pentru remedierea carentelor minerale, mama are nevoie de minim 2-4 fiole de Quinton Hipertonic pe zi, cuplate cu 5-10g de vitamina C (luată câte 1-2g de mai multe ori pe zi), până ce dispare orice senzație de grețuri sau anemie.

Facultativ, pentru anemii şi lipsă de fier se recomandă în paralel o combinație de 1-2g spirulină + Vitamina C (în proporție de 1/3), consumată în porții de 2-3g imediat după masă.

Plasma Quinton pentru nou-născuți

Una din erorile pediatriei actuale este alimentația fără săruri minerale la copiii 0-12 luni pe baza ideii ca laptele matern conține toate mineralele necesare. Cu cat copilul este mai mic, 2-3 luni cu atât o soluție salina izotonica ( prefecrabil marina) ii este necesara zilnic.
In cazul copiilor sub 1 an si alăptați, mama trebuie sa folosească in paralel cu copilul 1-3 fiole hipertonic pe zi, pentru a oferi copilului complexul mineralo-proteic necesar digerării corecte a laptelui matern.
Copilului se recomanda 1-3 fiole izotonic pe zi, date cu pipeta sau cu biberonul, iar la copii care sunt hrăniți de mici cu biberon, se recomanda cate 2-3 ml de Plasma Hipertonic in fiecare biberon cu lapte praf.
In cazurile unde copilul refuza gustul sărat al fiolelor de Plasma Quinton, conținutul  se poate pune in biberonul cu apa, in sucuri naturale sau direct in mâncare
In cazul in care se constata un exces de vitalitate seara, cea de-a treia fiola se ia înainte de ora 6 seara, sau eventual se rămâne la doua fiole timp de 2 luni.

Plasma De Quinton in alergii, intolerante, astm.

Când flora bacteriana este dereglata – alergii, disbioze, probleme parazitare, intolerante alimentare sau autism – este posibil ca anumite bacterii sau fungi patogeni sa fi dereglat terenul biologic si ca atare, sa producă o rezistenta la orice tentativa de reglarea a terenului biologic, mai ales cu Plasma Quinton.
In acest caz se recomanda o perioada de adaptare: 1 fiola Quinton Izotonic primele 3-5 zile, data treptat pe durata zilei cu o pipeta. A doua etapa se continua cu 2 fiole pe 3-5 zile si apoi se urca la 3 fiole pe zi pana se termina cutia. Aceste durate pot fi modificate la alegere in funcție de adaptarea copilului, dar nu trebuie întrerupte, deoarece toxinele extrase din celula au nevoie si pentru eliminare de Plasma Quinton

In cazurile unde copilul refuza gustul sărat al fiolelor de Plasma Quinton, conținutul  se poate pune in biberonul cu apa, in sucuri naturale sau direct in mâncare. In timp, cu ajutorul Plasmei Quinton si al eliminării alimentelor rafinate, copilul își va restabili flora intestinala si va accepta cu plăcere gustul sărat, cel cu care s-a hrănit timp luni de zile in burta mamei. După această perioada, care poate varia de la 1 luna la 3 luni, se poate introduce si Plasma hipertonica, diluata cu 3 parți apa Bucovina si administrata cu o seringa sau cu o linguriță de plastic (nu de metal). Fac mențiunea ca, din punct de vedere homeopatic/ informațional, este posibil ca apa cu care se diluează hipertonicul sa perturbe informația biologica conținută de Plasma Quinton.

In cazul copiilor cu intolerante se  recomanda evitarea apei de la robinet ci se utilizeaza doar apa filtrata sau apa Bucovina.
Se evita dulciurile si făinoasele.
Daca copilul bea biberon, se pune ½ sau ¼ fiola de hipertonic la fiecare in biberon, in funcție de vârsta si apetitul copilului.
In cazul in care se constata un exces de vitalitate seara, cea de-a treia fiola se ia înainte de ora 6 seara, sau eventual se rămâne la doua fiole timp de 2 luni.

Plasma De Quinton in deficiente de creștere in greutate, anorexie, demineralizarea dinților, lipsa de pofta de mâncare,  etc.

Facultativ in acest caz, se poate începe cu o perioada de adaptare: 1 fiola Quinton Hipertonic primele 3-5 zile, diluata cu 30ml apa si data treptat pe durata zilei. Acesta durata de adaptare poate fi prelungita pana la 1 luna de zile daca se considera necesar.

Protocolul de administrare standard cu Plasma Quinton hipertonic:
– 3 fiole pe zi prima luna
– 2 fiole pe zi a 2-a luna
– 1 fiola pe zi a treia luna.
Pentru copiii sub 6 luni si alăptați, mama trebuie sa folosească ea acest protocol, pentru a oferi copilului complexul mineralo-proteic necesar digerării corecte a laptelui matern. Copilului se recomanda doar 1-2 fiole izotonic pe zi.

In cazul in care se constata un exces de vitalitate seara, cea de-a treia fiola se ia înainte de ora 6 seara, sau eventual se rămâne la doua fiole timp de 2 luni.
Fiolele de plasma Quinton pot fi diluate cu 2-3 parți apa sau puse in mâncare.

Facultativ, se recomanda in paralel pentru anemii si lipsa de fier o combinație de     spirulina cu Vitamina C (ex: 1g spirulina+ 2g Vit C)), consumata imediat după masa.
Se evita apa de la robinet si se bea doar apa filtrata sau apa Bucovina.
Se evita dulciurile si făinoasele.
Daca copilul bea biberon, se pune ½ sau ¼ fiola de hipertonic la fiecare in biberon, in funcție de vârsta si apetitul copilului.
In funcție de rezultatele obținute si de bugetul fiecărei familii se poate continua pentru menținerea vitalității zilnice

Plasma Quinton in gastroenterite cu vărsături si diaree la copii?

Este nu doar indicata ci strict necesara pentru recuperarea mineralele, respectiv deshidratarii.
Este ideala utilizarea argilei verzi in amestec cu plasma Quinton . Se pune ori in biberon cu ceai de menta, ori se da cu lingurița.

 Plasma Quinton ajuta in in stările de febra?

Temperatura provoacă deshidratare, adică pierderea apei si mai ales a mineralelor care asigura echilibrul electric intra/extra celular
Un sânge care pierde apa, devin mai vâscos, deci va ajunge mai greu la extremități. Un alt aspect, mai puțin cunoscut, este ca pierderea apei floculează fluidul coloidal numit Plasma Sangvina, ceea ce lasă stratul difuz de ioni (stern) fără suport. Este vorba de flocularea coloizilor, caci pierderea apei in exces prin transpirație este ca si acvariul ar avea o fisura iar celulele ar fi peștișori. Cel mai redutabil  compensator al acestor pierderi este Plasma Quinton
Ca alternativa suplimentara, se pune copilul într-o vana cu apa călduță si este menținut câteva zeci de minute sa se „răcească” odată cu apa. Se cuvine hidratarea cu o apa curata, gen Bucovina si este benefica si utilizarea de Vitamina C  .

 Plasma Quinton si apetitul de dulce

Desfaceți 1 fiola de Plasma Quinton hipertonic, trageți conținutul intr-o seringa cu dop,  si de fiecare data când aveți pofta de dulce luați sub limba câteva picături si înghițiți sublingual. Aceasta va aplica un efect Pavlov sistemului parazitar si candidozei. După o vreme, el va înceta sa mai ceara dulce pentru ca primește regulat opusul a ceea ce cere.

 

2. Protocol istoric de utilizare 

Articolul de mai jos este doar traducerea protocolului istoric de utilizare a Plasmei Quinton de catre medici timp de un secol. El furnizeaza doar informații cu carater pur istoric si nu înlocuiește sfaturile medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care va consulta in persoana. Aceste informatii nu isi propun sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate in acest fisier, pentru ca întotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist.

Este importat de subliniat ca informatia prezentata aici are un caracter suplimentar si in nici un caz nu poate substitui recomandarile date de medicii care iau contact cu realitatea cazurilor dvs. Scopul acestui website este acela de a va furniza informatii medicale generale.

Istoric

De-a lungul timpului, Plasma Quinton si-a dovedit utilitatea in regenerarea fluidelor biologice cu scopul de a obtine si mentine Homeostazia. Plasma Quinton se dovedeste a fi unul dintre cei mai bun regeneratori ai tuturor mecanismelor celulare.

 • Ingrijirea prenatala: dezvoltare fetala, prevenirea problemelor fiziologice ale fetusului provocate de o alimentatie carentata sau chiar in situatia toxicozelor provocate de tabagisme si alcoolism parintilor. Corectarea potentiala a imuno-deficientelor mostenite si dobandite.
 • Ingrijirea copiilor: Subnutritie, sub-dezvoltare, atrepsie, intoleranta la lactoza, gastroenterite, stari de voma si diaree, toxicoze acute, deshidratare, nastere prematura.
 • Pediatrie: Astenie, anorexie, retard de greutate, ADHD, dislexie, dislalie, adaptare scolara, instabilitate emotionala si probleme neuropsihice.
 • Sarcina: Astenie si stare de voma grava, probleme gastro-intestinale si circulatorii, depresie post-partum, alaptare.
 • Ginecologie: Dismenoree, menopauza, infectii si congestii utero-vaginale.
 • Dermatologie: Arsuri, psoriazis, eczeme atopice, acnee, prurit, prurigo, urticarie, dermatoze cronice, eruptii cutanate, abcese, alopecie si herpes.
 • Probleme respiratorii: Infectii cronice ORL, tonsilite, bronsite, astm, complicatiile tuberculozei pulmonare.
 • Boli parodontale: prevenirea cariilor, gingii retrase sau sangerande, gingivite.
 • Gastro-enterologie: Gastroenterite, dispepsie, ulcere gastrice si duodenale, diareea, hemoroizi, hepatite, colite functionale, colite spasmodice.
 • Urologie: Rinichi polichistic, enurezis, pietre la rinichi, frigiditate sexuala si impotenta.
 • Endocrinologie: Tiroida si disfunctie paratiroida.
 • Boli ale oaselor si articulatiilor: Rahitism, osteoporoza, vindecarea fracturilor, hipermobilitate ligamentara patologica, scolioza, artrita, reumatism, guta, leziuni sportive.
 • Neurologie: Depresie, spasmofilie.
 • Geriatrie: Stres, probleme senile, malnutritie.
 • Colonhidroterapie.

Contraindicatii & Efecte Adverse

Quinton Izotonic

 • Incompatibilitate: Nu are.
 • Efecte adverse: Nu are.
 • Contraindicatii: Nu are.
 • Quinton Izotonic e recomandat si pentru eczema, urticarie si psoriasis.

Quinton Hipertonic

 • Incompatibilitate: Nu are.
 • Efecte adverse: Nu are.
 • Contraindicatii: Se recomanda respectarea dozei echivalente regimului fara sare prescris de medic in cazurile de hipertensiune arteriala, boli de rinichi si boli de inima.

* 3 fiole de 10ml Quinton hipertonic contin echivalentul a 1g de sare (NaCl)

 • Solutia trebuie luata pe cale orala, pe stomacul gol, cu 20-30 minute inainte de masa sau cel putin cu 1 ½- 2 ore dupa masa.
 • Solutia hypertonic poate fi luata pura sau diluata in apa (izotonic). Pentru copii care simt ca produsul e prea sarat, pot fi administrate diluat cu putina apa sau direct in laptele sugarilor.
 • Solutia poate fi luata pe termen scurt, pe parcursul a catorva saptamani sau luni, sau in mod regulat timp de 1 an, in functie de cerintele fiecaruia. Acest produs nu mai este clasificat astazi ca fiind un medicament dar este considerat de catre medicina traditionala un supliment nutritional care stimuleaza metabolismul si reechilibreaza disfunctiile.

Dozaje Quinton Izotonic

 • De la nastere pana la 1 an – 10 ml in fiecare biberon.
 • De la 1 la 6 ani – 10 ml inainte de fiecare masa.

La copiii cu disbioza, intoleranta, alergii, astm si parazitoza, se poate incepe si cu o singura fiola de izotonic prima saptamana pentru o detoxifiere si deparazitare graduala. Apoi este imperioasa implementarea protocolului 3-2-1 pentru furnizarea integrala a aportului de minerale necesar detoxifierii si regenerarii organice a organsimului.

Dozaje Quinton Hipertonic in mentinere:

– Copii de la 1-6 ani – 10 ml zilnic.

– In cazurile de rahitism, demineralizare, anorexie, lipsa poftei de mancare, etc., se recomanda aplicarea unui protocol de 3 fiole prima luna, doua fiole a doua luna si 1 fiola ultima luna. In mentinere se poate utiliza a la long 1 fiola hipertonic pe zi.

 • Adulti – Pana la 30 ml zilnic, in functie de efortul fizic si psihic depus. In cazul activitatilor sportive dinamice precum fitness, atletism, tenis, gimnastica, etc., se recomanda suplimentar 1 fiola inainte si dupa antrenament.
  Varstnici – 10ml pana la 20 ml pe zi, sau dupa nevoie – mai multe luni.

  Oftalmologie

Sprayul nazal Quinton Izotonic (recipient150 ml)
Poate fi folosit de la varsta de peste 6 ani.
Sub 6 ani exista varianta Spray nazal pediatric cu temporarizator de presiune ptr bebelusi. de catre bebelusi, copii, adolescent, adulti si varstnici. Apasati incet pentru eliberarea sprayului.

 • Raceli: De la primul semn de congestie nazala sau de la aparitia semnelor de nas infundat sau care curge, sprayaza 4 pana la 6 ori pe zi in fiecare nara.
 • Sinuzite: Sinuzite acute: vezi Raceli.
 • Sinuzite cronice: Sprayaza 3 pana la 4 ori pe zi in fiecare nara. A se Evita laptele, Berea, dulciurile si mancarea procesata.
 • Uscarea excesiva a cavitatii nazale: Sprayaza o data in fiecare nara, zilnic, dimineata si seara.
 • Alergii: De 3 pana la 6 ori pe zi, dupa nevoie.
 • Infectii ORL: Tratamentul medical poate fi suplimentat prin 3-4 pufuri in fiecare ureche.
 • Hidratarea pielii: Pentru pielea obosita, uscata si devitalizata, se sprayaza pe fata sau alte parti ale corpului. Se lasa sa se usuce.

 

Intarirea Sistemului Imunitar

In toate cazurile de infectii recurente, de orice tip, sau in cazuri de administrare frecventa de antibiotic, utilizarea regulata a Plasma Quinton pot regenera un sistem imunitar slabit.
De-a lungul timpului, s-a recomandat o cura de 3-4 luni de tratament neintrerupt.
In cazuri severe, 6 luni sunt necesare. Pentru mentinerea sistemului imunitar, se recomanda anual o cura de tratament in septembrie si octombrie – apoi in martie si aprilie.

Oboseala acuta:
Cand oboseala e temporara si a aparut recent:
O cura intensiva de 30-40 ml p zi pentru 2-3 saptamani este recomandata.
Daca oboseala este instalata si a atins o faza debilitanta:
30 pana la 40 ml pe zi pentru 3 saptamani, apoi se reduce la 20 ml pe zi pana recuperarea este completa.

 Oboseala cronica
30 ml pe zi, 40ml daca se doreste, pentru 3 pana la 6 saptamani, apoi se reduce la 20 ml pe zi pana la recuperarea completa.

In toate cazurile de oboseala cronica, este imperativ sa se excluda urmatoarele din dieta: unt de arahide, alcool, toate formele de zahar(chiar si zaharurile naturale), cu exceptia fructelor proaspete (i.e. fara curmale, smochine, stafide, prune uscate etc…). Ar fi recomandat sa fie consultat un profesionist in nutritie care este familiar cu dieta naturala si vie pentru a se putea asigura nutrientii adecvati si hranitori, calitativ si cantitativ.

Boli ale oaselor si articulatiilor: “Dureri de crestere” la copii, Artroze si Osteoporoze la adulti
Solutia de Plasma Quinton Hipertonic este un puternic remineralizator si prin urmare in mod particular potrivit in cazurile bolilor osoase si ale articulatiilor. In asemenea cazuri, sa reamintim ca uzura oaselor si a articulatiilor a avut loc incet pe o lunga perioada de timp si, in consecinta, si procesul de remineralizare va fi gradual.

Adultii care sufera de artroze si osteoporoze ar trebui sa ia Solutie Hipertonica timp de 6 luni pe an, regulat.
O crestere a densitatii osoase se poate observa folosind densiometru dupa 6 luni de tratament.

Artroza si osteoporoza:
20 pana la 30 ml pe zi in functie de severitatea starii
Dureri de crestere la copii:
20 ml zilnic. 30 pana la 40 ml zilnic, in perioadele de criza

 Cresterea performantei sportive

Solutia de Plasma Quinton Hipertonic poate fi luata ca un supliment efectiv pentru a asigura rezistenta in sport pe timpul antrenamentului si competitiei.
Antrenament obisnuit: 20 pana la 30 ml pe zi, 2 pana la 3 saptamani
Inainte de un eveniment sportiv: 30 pana la 50 ml pe zi.
In timpul perioadei de competitie: 50 pana la 60 ml pe zi.
Dupa orice efort fizic major: 20 to 30 ml pe zi.
A se vedea si articolul despre probele din zona ciclistilor scris de Dr. Paya (disponibil pe www.quintonwater.com)

Sarcina, Alaptare si Avorturi Spontane Repetate

Solutia de Plasma Quinton Hipertonic este un excelent supliment intaritor si hranitor atat pentru mama cat si pentru copil, pe timpul sarcinii si alaptarii.

Sarcina:

Remineralizare:

 • 20 pana la 30 ml pe zi pentru primele 3 luni.
 • 10 pana la 20 ml pe zi in luna a patra, a cincea si a sasea.
 • 20 ml pe zi in luna a saptea si a opta.
 • 30 ml pe zi in luna a noua.

 2) In caz de oboseala grava si anemie in timpul sarcinii:

 • 30 ml pe zi (40ml daca e necesar) pe timpul sarcinii.

Alaptare
In primele 10 zile după naștere, 30 ml pe zi, apoi 20 ml pe zi.

Sarcini pierdute:
Plasma Quinton Hipertonic trebuie luata continuu timp de 6 luni inainte de concepere de catre ambii parinti daca este posibil.
30 ml pe zi in primele 3 luni, apoi
20 ml pe zi pentru urmatoarele 3 luni.
Se continua luarea Solutiei Quinton pe timpul sarcinii.

In toate cazurile de avorturi spontane repetate, faceți o analiza de sânge pentru a va asigura ca nivelul Serum Fe este normal. Dieta zilnica ar trebui analizata pentru asigurarea unui nivel optim si calitativ de nutriție.
Epistaxis (sangerari nazale) la copii
Copii: 20 ml pe zi pentru 2 pana la 3 luni.
Adolescenți: 30 ml pe zi pentru primele 3 săptămâni, apoi 20 ml pe zi pentru următoarele 5 saptamani

Hipoglicemie
30 ml pe zi pentru primele 3 săptămâni, apoi
20 ml pe zi pana se obține o stare de sănătate satisfăcătoare.
Este imperativ sa se excluda alcoolul, untul de arahide, toate formele de zahar, chiar si zahar natural, cu exceptia fructelor proaspete(fara fructe uscate, fără curmale, smochine, stafide, prune uscate, etc). Obiceiurile alimentare ar trebui consultate de catre un medic nutritionist.

Mononucleoza
Primele 3 saptamani: 30 ml pe zi.
Pentru urmatoarele 8 saptamani: 20 ml pe zi.
Acest tratament trebuie completat prin luarea suplimentului homeopathic ‘Spleen 4CH’, 6 picaturi – cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 3 luni.

Infectii Vaginale
Prima saptamana: 10 pana la 30 ml pe zi.
A doua saptamana: 10 ml pe zi.
Quinton Hipertonic (10 ml) poate fi folosit pentru spalaturi vaginale, folosind un irrigator traditional, zilnic, de 1-3 ori, in functie de severitatea starii. Pastreaza lichidul in interior, stand 15 minute intinsa, inainte de a te ridica.

Cancer, Leucemia si Scleroza Multipla (MS)
Solutiile de Quinton Izotonic si Hipertonic constituie o terapie valoroasa adjuvanta in tratamentul medical al acestor boli. Desi nu este folosita in mod specific pentru un anumit organ, Solutia normalizeaza electrolitii celulelor, valorile pH si dezechilibrul mineralelor si creste vitalitatea.
Quinton Izotonic are un impact benefic rapid asupra intregului organism.
Prin urmare, nu ar trebui asociat ca fiind un tratament specific pentru cancer, ci apreciat pentru imensul potential de regenerare.
Orice terapie pentru boli degenerative ar trebui mereu combinata cu o dieta sanatoasa, vie, raw fara sare procesata. Preparatele gatite si procesate doar intarzie procesul vindecarii. Un specialist competent in nutritia naturala ar trebui consultat chiar inainte de inceperea terapiei cu produsele Quinton sau orice alta terapie.
– 40 pana la 60 ml se recomanda regulat, zilnic, pe o perioada de cateva luni.

 Eczeme, Urticarie sau Psoriazis si a altor boli de piele

1 – Daca se ia pe cale orala (de catre un adult)

 • Primele 10 zile: 10 ml pe zi.
 • Urmatoarele 10 zile: 20 ml pe zi.
 • Apoi, daca eruptiile cutanate incep sa cada, se continua cu 20 ml pe zi.

Altfel, alternati intre 20 si 30 ml pe zi pana cand eruptiile cutanate incep sa cada. Daca este necesar, se pot lua 30 ml zilnic.
In cazuri grave de psoriazis, este recomandat ca doza sa fie crescuta la 40 ml pe zi. Pentru a minimiza fluxul de toxine este important sa se urmareasca o dieta lejera si vitala.
Acolo unde exista o persistenta usoara a simptomelor, tratamentul initial poate fi repetat dupa o pauza de 2 luni. Pentru a se asigura obtinerea unei nutritii adecvate si corecta in mod corespunzator, este recomandat ca pacientul sa consulte un nutritionist cunoscator si calificat. (n.a. eliminate glutenul, cazeina si carnea cu un exces de hormon de crestere).

Irigarea colonului folosind Quinton Izotonic
Progresele moderne in Fizilologie si Biochimie Moleculara fac mai usor de inteles marea similaritate intre continutul de minerale al mediului intern al corpului si apa marina, avand originea comuna. Aceasta asemanare ajuta fiecare organism sa selecteze sau sa refuze ceea ce ii trebuie intr-un mod natural.
Asimilarea sau eliminarea ionilor marini este posibila prin receptorii celulari cu un grad inalt de precizie prin identificarea polaritatii derivate din bionoza.
Apa de mare Izotonic sterilizata la rece este de regula eliminata prin rinichi. Aceasta apa de mare eliminata tinde sa fie de doua ori mai concentrata si voluminoasa decat serul fiziologic artificial.
Schimbul total are loc intre Quinton Izotonic si mediul fluidic intern.

Avantajele Solutiei Quinton Izotonic in irigarea colonulu: (9% – aceasta este 1/3 din concentratia de sare normal/mineral a apei de mare originale)

 • Irigarea fiziologica si curatarea membranelor intestinale.
 • Actiunea anti-anafilactica a apei de mare.
 • Reabsorbtia micro-nutrientilor si mineralelor prin vena porta.
 • Stabilizarea fiziologica in caz de potasiu insuficient.
 • Actiune antiinflamatorie si antispasmodica dupa necesitate in doze ajustabile.
 • In cazuri de infectie: rezultate optime de absorbtie.
 • Intareste sistemul imunitar.

Folosind Quinton Hipertonic usor diluat: (21% – i.e. aproximativ ¾ din concentratia de sare normal/mineral a apei de mare originale):
Se obtine un efect imediat de REVITALIZARE si STIMULARE ENERGETICA.
Apa de mare poate fi folosita doar pentru intreaga sedinta de irigare a colonului.
Alternativ, fluidul poate fi folosit doar in stadiile finale ale irigarii.
100 de ani de istorie clinica ale produselor Quinton asigura calitatea si siguranta lor.

Stomatologie si Chirurgie dentara

Solutiile saline au fost folosite de multi ani, pe scara larga, in medicina parodontala.
Tehnicile terapeutice parodontale pot obtine rezultate bune prin folosirea apei de mare Quinton Hipertonic si Izotonic. Asemenea folosire ar elimina disconfortul indus iatrogen.

Quinton Izotonic

 • Irigarea canalului radicular.
 • Umplerea cavitatii dentare: prevenirea inflamației cavitații dentare, folosita pentru pastele alveolare.
 • „Neuralterapie” (Tehnica inovativa germana): se folosește auxiliar anesteziei fara adrenalina.
 • Ape de gura: permite soluției sa rămână sub limba cat mai mult posibil.
  In functie de ce fel de problema parodontala exista, Soluția Hipertonic poate fi cu succes inlocuita de Solutia Izotonic.

Quinton Hipertonic

 • Folosita ca soluție de clatire pentru restructurare osoasa( sau măcinarea măselelor)
 • Dezinfectarea cioturilor de dinți: folosind tinctura necesara sau ulei esential.
 • Intensificarea tratamentului periodontal prin injectarea soluției in gingii.

Folosirea in medicina veterinara a soluțiilor Quinton Izotonic si Hipertonic

Deshidratare: Stare de voma, diaree.
Daca nu e pusa viata in pericol: subcutanat.
Daca viata e pusa in pericol: intravenous.
Foloseste Quinton Izotonic cu glucoza Izotonica (in parti egale cu o rata de 5ml per kg pe corp pe zi)

Piroplasmoza
Tratament specific, tratament smptomatic hepato-renal.
Quinton Izotonic: 30 pana 60 ml pe zi prin injectare.

Icter
Quinton Izotonic 20ml pana la 50 ml de doua ori zilnic, pentru 2 pana la 5 zile intravenos sau subcutanat.

Sindrom hepato-renal
Quinton Izotonic 30ml pana la 100 ml de doua ori pe zi, pentru 5 zile, apoi o data pe zi pentru urmatoarele 5 zile.

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.