Skip to main content

Gerhard Schröder despre Bioferment
 (Ministru de interior, de externe si ministru federal al apararii intre 1950-1980)

Aceasta scrisoare este extrasa din lucrarea „Eșecul cancerului: Profilaxia și tratamentul eficient al cancerului și al altor afecțiuni cronice”, cu peste 15 reeditări in germana si franceza (vezi pag 13)

“Cu cea mai mare onoare, Dr. Kuhl! Am deosebita plăcere de a vă transmite în continuare, cum m-ați rugat, observațiile mele asupra efectelor dietei dumneavoastră lacto-fermentate în diferite cazuri de cancer,. În primul rând precizez că atenția mi-a fost atrasă asupra terapiei dumneavoastră de un articol din revista ”Reform-Rundschau” și apoi de o conversație cu Ebba Waerland. Aceasta, care conducea de ani buni Institutul Sana (?) de la Kiholm/Stockholm, putea să afirme cu siguranță că terapia dumneavoastră lacto-fermentată avea un rol important în lupta anti-cancer.

Această informație a stat la baza intervenției mele, în toamna lui 1958, pe lângă un prieten care suferea de cancer, pentru a-l sfătui să încerce de urgență tratamentul dumnevoastră. Succesul miraculos al acestei experiențe m-a obligat să acord metodei dumneavoastră mari șanse de reușită, precum și explicațiilor despre tipul și modul de formare a cancerului.

Prietenul meu, un director al băncii din Francfort-sur-le-Main, suferea de cancer la vezica urinară. Medicul curant, un profesor, preconiza în urma biopsiei ca inevitabilă o ablațiunea completă a vezicii urinare . Am aflat atunci, în cursul unei vizite la prietenul meu, că profesorul, din ce în ce mai grăbit, îl sfătuia să nu mai amâne operația. ”Dacă nu veniți să vă operez până sâmbătă, îmi declin orice responsabilitate !”, a spus el adăugând : ”Fără operație, boala dumneavoastră va evolua spre dezastru !.”

Prietenul meu, extrem de deprimat, mi-a mărturisit că preferă un sfârșit prematur al vieții decât suferința unui invalid, că nu poate să se hotărască să se supună operației. L-am sfătuit deci să încerce de urgență sistemul alimentar Waerland, precum și terapia dumneavoastră pe bază de produse lacto-fermentate.

După aceea, l-am însoțit pe prietenul meu la M.H., președintele mișcării Waerland în Germania, care l-a sfătuit să îl consulte și pe profesorul Bauer de Heidelberg. Acesta din urmă, după ce a confirmat diagnosticul, s-a declarat întru totul împotriva operației și i-a prescris dieta lacto-fermentată. După 5 luni de tratament, adică la Paștele din 1959, l-am regăsit pe prietenul meu la birou cu moralul ridicat și într-o stare de sănătate satisfăcătoare. Mi-a mărturisit că se află într-o formă nemaipomenită, fără nicio durere, că e convins că a triumfat asupra bolii, că aplică în continuare noile principii pentru a întări succesul obținut. Succesul i-a fost confirmat de consultația Profesorului Bauer , împreună cu ajutorul său în august 1959 și în mai 1960. Tumora efectiv dispăruse. Speranța unei vindecări durabile este aici cu totul permisă. Vă veți da seama că prietenul meu s-a întors de la Heildelberg într-o pronunțată stare de euforie.

De atunci, am putut observa multe cazuri asemănătoare : acestea au confirmat că terapia dumneavoastră reprezintă într-adevăr cheia soluției problemei cancerului, dacă putem vorbi realmente de o soluție pozitivă, gândindu-ne doar la vindecare. (Este posibil ca anumite cazuri, din cauza unei intervenții tardive, afecțiunea să rămână incurabila. Ceea ce nu va minimiza în nici un caz valoarea metodei dumneavoastră).

Aș dori să mai citez cazul disperat al unei doamne care se afla într-un spital din Berlin, bolnavă de un cancer declarat incurabil. Am cunoscut acest caz prin intermediul unei rude a pacientei și i-am sugerat medicului-șef aplicarea metodei Kuhl. În ciuda pesimismului său, medicul a acceptat, bolnava fiind fără speranță. După 6 luni de tratament, am aflat că pacienta părăsise spitalul, fără niciun simptom de cancer. Am mai aflat că după 5-6 luni, bolnava a suferit o recidivă, deoarece și-a reluat vechile obiceiuri alimentare după ce s-a întors acasă.

În alt caz, este vorba despre soția unui vechi partener de afaceri ce suferise extirparea completă a unui sân și care, puțin după aceea, recidivase sub forma unui nodul canceros, apărând în jurul cicatricilor. Reprezentantul firmei mi-a comunicat aceste detalii și mi-a spus că sora acestei femei decedase cu un an înainte în condiții similare, în ciuda operațiilor urmate de radioterapia clasică. Bineînțeles că prietenul meu și familia sa erau îngrijorați mai ales de ce le va rezerva viitorul. La sfatul meu, acest cuplu a mers să discute cu dumneavoastră și a primit sfaturile pentru a duce la bun sfârșit tratamentul. Astfel a fost posibilă renunțarea la a doua serie de radioterapie pe care ar fi trebuit să o aplice, nodulii dispărând cu rapiditate (s-au resorbit). Pacienta și-a revenit complet deja după câteva luni. Într-o scrisoare soțul său ”binecuvântează sfatul” care l-a condus la tratamentul dumneavoastră. În timpul unui sejur în sânul acestei familii, în iunie 1960, am avut posibilitatea să constat starea bună de sănătate a pacientei. Evoluția bolii, în cazul unui alt prieten, în urma tratamentului dumneavoastră, prieten care fusese internat la începutul lui 1960 la Hanovra pentru diverse boli, m-a impresionat profund.

Acest pacient în vârstă de 75 de ani suferea de un cancer la esofag și la limbă, aceasta fiind déjà foarte inflamată și înroșită. După ce a reușit cu greu să își convingă rudele, a fost posibilă aplicarea terapiei dumneavoastră. Spre marea mirare a tuturor, inflamarea și înroșirea au dispărut deja după 3 săptămâni. Începând cu acel moment, pentru pacient a fost posibil să înghită și să vorbească. (Din nefericire, acesta a murit câteva luni mai târziu de hidropizie renală și hepatică, fără legătură cu cancerul său).

Cu toate acestea este extraordinar și remarcabil să constatăm că prin aplicarea metodei dumneavoastră pe un mare număr de bolnavi care au trăit mulți ani fără să respecte principiile biologiei, se poate provoca resorbția spectaculoasă a tumorii canceroase într-un interval de timp relativ scurt, cu atât mai mult cu cât medicina clasică refuză în general să admită vindecările fără operație și radioterapie, adică vindecările spontane.

În urma acestor observații diverse, am încercat să îl conving pe fratele meu, ginecolog la Düsseldorf, să prescrie terapia dumneavoastră lacto-fermentată. Astfel, în toamna anului 1959, o pacientă, a cărei stare de sănătate i s-a părut disperată, a venit la consultație : după înlăturarea tumorii numeroase metastaze inoperabile apăruseră în abdomnen. În lipsă de ceva mai bun, fratele meu a hotărât să încerce tratamentul dumneavoastră lacto-fermentat. Spre marea sa uimire, încercarea a fost încununată de succes. Metastazele dispăruseră în totalitate. Consultația cerută de medicul de familie, tot sceptic, în primăvara următoare, a confirmat diagnosticul precedent. Pacienta, după o convalescență rapidă, acuză acum o foarte bună stare de sănătate.

Trebuie să scoatem în evidență faptul că în acest ultim caz, pacienta s-a supus de bună voie și a aplicat tratamentul cu o regularitate și o conștiinciozitate exemplare. Din nefericire, nu se întâmplă așa de fiecare dată. Exemplul următor ne va dovedi importanța pe care o are înțelegerea insuficientă a tratamentului. Este vorba despre o doamnă bolnavă de cancer care a încercat terapia lacto-fermentată. Nicio ameliorare nu a fost înregistrată după o perioadă de mai multe luni. Ancheta a scos la iveală pur și simplu că această doamnă a refuzat cu încăpățânare să renunțe la produsele sale de patiserie pe care le consuma zilnic. Nu avea nici o intenție să își interzică felurile de mâncare preferate, a declarat ea cu indignare. Mi se pare că această bolnavă ignoră toate pericolele la care te expui atunci când te opui condițiilor naturale cerute de organismul nostru. Nu de puține ori întâlnim oameni care își imaginează că pot obține succese facile încheind un compromis cu Natura. Este întotdeauna dificil să convingi aceste persoane că Natura nu cunoaște compromisul.

Cel care este incapabil să se supună în totalitate exigențelor metodei dumneavoastră de luptă împotriva cancerului nu are dreptul, din acest motiv, să îi minimizeze valoarea. Vom înțelege că este absolut necesar să ne lansăm trup și suflet în luptă și că jumătățile de măsură nu își au locul aici. In aceeași ordine de idei , mi se pare util să subliniez că există o legătură strânsă între metoda dumneavoastră și sistemul Waerland care o completează cu siguranță în sensul că o evacuare a intestinului de bacteriile putrede, o dezintoxicare generală a organismului activează cu certitudine procesul vindecării. Am aflat cu deosebită bucurie că un savant și cercetător eminent, Dr. H. Jung, a apreciat meritele dumneavoastră la adevărata lor valoare, în același timp recomandând teste clinice obiective ale descoperirii dumneavoastră.

Aderez în totalitate la această opinie, în ciuda dificultăților întâlnite pentru a realiza o asemenea experimentare în condiții optime. Chiar dacă este așa, avem datoria de a profita de cea mai mică șansă cu atât mai mult cu cât metoda dumneavoastră a dat deja rezultate extrem de încurajatoare, uneori chiar surprinzătoare. Din această cauză sunt convins că ați descoperit calea corectă. Pe viitor, îmi exprim dorința, pentru binele multor bolnavi, să vă văd atingându-vă obiectivele cu ajutorul binecuvântării divine.

Al dumneavoastră devotat , Gerhard Schröder Președintele grupului Waerland, Hanovra “ (Ministru de interior, de externe si ministru federal al apararii intre 1950-1980).

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.