Skip to main content
Ce este cancerul?
                                                   
Din momentul fecundării ovulului, viitoarea ființă umana are la dispoziție pentru toată viata, in medie, 70 de replicări celulare (celule stem). Este ca si cum in burtica mamei , toate celulele care constituie fătul ar fi albine-matca (fecunde) si se divid pana la naștere de 50 de ori la modul exponențial: 2-4-8-16-32…etc,
Dupa naștere însă -brusc – 90% dintre celule corpului devin sterile dar lucrătoare si mor la sfârșitul serviciului: intre 5 zile in intestin si 15 ani in creier. Cele 10% celulele matca/stem ramase nu lucrează, ci au doar rolul de a înlocui albinele/celule lucrătoare.
Daca de la ovulul fecundat pana la naștere am folosit 50 de replicări celulare ne mai rămân 20 pentru restul vieții. La un adult, populațiile celulare care formează organele sunt deja constituite, deci aceasta rezerva de 20 de diviziuni este disponibila îndeosebi pentru înlocuirea celulelor uzate natural. 

Este ca si cum celula stem ar fi un bancomat din care organismul poate extrage o celula noua doar pe baza testamentului celulei lucrătoare defuncte.
Pe aceste considerente, diviziunea celulara normala va permite sa trăiți maxima o vârstă teoretica de 140 de ani. De ce 140? Durata de viață a celulelor variază de la 5 zile (intestin) la 15 ani ( mușchi, oase, neuroni) Media este de 7 ani, iar 7 ani X 20 de diviziuni ale celulelor stem ( de care mai dispunem după ce ieșim din maternitate), face 140 de ani. Datorita nașterii si viețuirii într-un mediu poluat (vezi epigenetica), celulele stem sunt suprasolicitate si la 80-90 de ani trecem pe loc repaus.

O prima concluzie foarte importanta: doar în doua situații celulele se divid exponențial: in embriogeneza (9 luni de viata intrauterina)  și in cancerogeneza (celula tumorala).

Așadar Cancerogeneza este o imitație a Embriogenezei.

Cele doua tipuri de diviziuni celulare
Diferența intre multiplicarea celulara normala si cea tumorala
Diviziunea celulelor stem normale se face la semnalul apoptozei (sinuciderii „naturale”) celulelor bătrâne, într-un context prestabilit si foarte riguros. Celula canceroasa însă nu se mai divide pentru a înlocui o celula lucrătoare ci se divide pentru a suplini o penurie acuta de celule lucrătoare, fapt pentru care primește o dispensa temporara de a deveni celula stem (embrionara). Este cunoscut ca formațiunile tumorale in prima etapa de creștere au un rol fiziologic:  cancerul de colon fabrica serotonina, cel de pancreas – insulina, etc. Cancerul in stadiul benign nu este așadar o afecțiune aleatorie ci are un rol de plan B, in situația in care penuria de celule ar duce la implozia imediata a organului respectiv ( colon, sânge, ficat, etc…).  Este clasica situație: din doua rele- cel mai mic. 

Acordarea acestei dispense se face însă cu doua clauze:
1. celula tumorala benigna nu mai știe sa transforme lipidele si proteinele in glucoza.
Ca atare, celula tumorala benigna nu poate depăși numărul de replicări alocat inițial ră un aport extern de glucoza.

2.  nu poate depăși limitele organului fără un exces de hormon de creștere.  
Ca atare,  celula tumorala benigna  nu poate depăși numărul de replicări alocat inițial fără un aport extern de hormon de creștere (excelentul documentar: Secretul longevității.).

Dar ce conține astăzi alimentația industriala in exces? Tocmai glucoza si hormon de crestere.

Acesta este motivul pentru care un proces metabolic de reparare (cancerul benign) devine un proces de cancerizare (malign).

 
Vârsta: din factor de protecție factor de risc !

Începând cu vârsta de 40-50 de ani apar constant micro-tumori, căci celulele stem s-au împuținat si sunt păstrate pentru funcțiile vitale, iar organismul permite temporar/excepțional aceste replicări pentru a suplini o lipsa locala/temporara de „mana de lucru”. Sunt generate zilnic  un mare număr de celule displazice (celule alterate), cu rol funcțional de scurta durata, care, in competiție cu celulele sănătoase „ortoplazice”, ar trebui sa dispară de la sine, căci hormonul de creștere este în scădere vertiginoasa la aceasta vârstă. Exista însă din abundenta in alimentație…
Este asemănător sistemului financiar: când exista lipsa de lichidități, statul fabrica bancnote, pe care apoi le distruge pentru a nu creea inflație (cancer)…daca evitam specula bursiera si bancara. Ce-i drept, unele economii precum Japonia si SUA, au uitat sa mai oprească imprimanta, si sunt in stare de metastaza financiara
Persoanele peste 40 de ani au deci interesul sa citească cu atenție aceste rânduri…
 
Prevenția si Vindecare cancerului.
După cum am văzut mai sus, cancerul are o geneza foarte lenta si fragila in primii ani de existenta: o celula canceroasa da naștere doar la 16 celule in primul an si la aproximativ 256 in cel de-al doilea an.

Celula canceroasa mai are un punct slab: nu mai are capacitatea sa stocheze glucoza  sub forma de acid lactic dextrogir, ci doar in forma sa levogira, de unde succesul alimentelor lacto-fermentate in terapia anti-cancer.

Ca atare, o metoda sigura si excelenta de prevenție a cancerului este practicarea odată pe an a unui regim alimentar mai strict, defavorabil acestor celule, pe durata a 6-7 săptămâni. Protocolul acesta a fost propus de prestigiosul medic Andres Gernez si a fost testat de INSERM-ul francez in 1971 pe cobai de laborator (cărora le-au fost inserate prin operație fragmente tumorale) cu o rata de vindecare de 97% ! Acest rezultat nu a fost dat publicității din cauza ca …creștea durata de viată a populației cu 7 ani si fondurile de pensii nu aveau fondurile necesare. Protocolul a fost preluat însă imediat de americani  si a fost motivul pentru care pe 23 decembrie 1971  consilierul președintelui Nixon, John Rooney, anunța oficial ca pana in 1976, data bicentenarului independentei,  victoria asupra cancerului va fi totala., (vezi relatările tardive din Herald Tribune 30.09.1987 / New York City Tribune, 08.08.1987). 
 

Protocolul se bazează pe doua segmente:
– un regim lacto-vegetarian, cu excluderea alimentelor ce conțin zahar rafinat, faina alba si carne; acceptate fiind pestele, ouăle si kefirul de lapte. Acesta elimina sursa energetica a celulelor mutante (zaharul rafinat) si capacitatea de replicare (prezenta in exces a hormonului de creștere)
– Utilizarea in a doua jumătate a protocolului a unor molecule antimitotice, care sa blocheze orice reminiscență de replicare haotica. Dr Gernez propunea o molecula de sinteza numita Cloral hidrat, care in epoca era folosita ca sedativ la bebe. Astăzi exista metode mai eficace precum vitamina C liposomala, Biofermentul Tranzit, Vitamina B17, Pelinul dulce (artmensia annua), etc. Luate în doze adecvate, aceste molecule organice vor elimina din fașă, orice tentativa de înmulțire necontrolata a celulelor canceroase.
Aplicând anual acest protocol timp de 4-6 săptămâni evitam pe toată viata apariția unor formațiuni tumorale maligne.

Cea mai simpla si precoce metoda de depistare  a cancerului
Dr. Kelley, medic american specializat în embriologie a făcut la un moment dat o constatare de cea mai mare importanță în ceea ce privește cancerul, care nu a fost însă integrata de nici o organizație sau jurnal medical.  Dr. Kelley a evidențiat  și el aceasta realitate metabolica cancerogeneza=embriogeneza.
1 Metastazele are același metabolism ca și placenta,
2. Pancreasul este cel care oprește evoluția placentei.
3. Pancreasul poate deci stopa și dezvoltarea metastazelor.

De ici s-a născut dezvoltarea unui test relativ simplu de prevenție a cancerului. Conform acestei realități biologice, se recomanda după fiecare masă o tableta de pancreatină (pancreatina -creon), plus una la culcare timp de 6 săptămâni: in total 4 tablete pe zi. 
– Dacă individual se simte mai rău din prima săptămână, (vomă, durere de cap, extenuare) atunci este foarte probabil ca deține unele nuclee canceroase (benigne sau maligne). Are interes sa continue și sa mențină si un regim nutrițional adecvat.
– Daca starea generală – digestie, tonus- se ameliorează treptat, denota ca existau doar micro-clustere canceroase, care se vor dizolva de la sine in cele 6 săptămâni.
– Daca in primele 3 săptămâni nu simțim nici o ameliorare, se oprește administrarea kreon-ului, care oricum a ajutat la digestie.

Tratarea unei formațiuni tumorale existente
Pentru persoanele care se confrunta deja cu aceasta afecțiune, in afara de kreon, mai exista si alte câteva soluții curative foarte eficiente. Ele pot fi aplicate de către toată lumea preventiv, cel putin 1 luna pe an.

Acest protocol necesita o anumita dieta si programa zilnica:
– Se elimina produsele rafinate precum zaharul si faina cu gluten.
– Se exclude carnea cu hormon de creștere.
– Sunt acceptate pestele, ouăle si kefirul de lapte făcut acasă, eventual carne de pui sau iepure crescut biologic.

– Este nevoie de apa distilata sau filtrata prin osmoza inversa si remineralizată pana la 20-50 ppm.  Ideal este ca apa distilata sa fie ținută in recipient  de sticla si sa fie adăugat 1 ml de Quinton hipertonic la 1L de apa pentru remineralizare si reinformare. Se poate utiliza si 0.2g sare Himalaia la 5L apa distilata ptr a obtine 20-30 ppm.
Temporar se poate utiliza apa 
Bucovina. Se bea minim 30ml/Kg masa corporala

Program zilnic

– La trezire se bea apa pana apare prima urina.
Nu se mănâncă mâncare solida pana nu apare primul scaun. Doar sucuri de legume, apa, Vit C. Se poate folosi si sarea Nigari (50ml sare nigari pe zi – preparata cu 20g la 1L).
– Fructele si sucuri de fructe, doar cele mai acre, înainte de masa ori la 1.30h după. Nu înainte de culcare, nu in timpul mesei.
– Paine cu maia din faina bio. Kefir de Lapte facut acasă (anti-candida).
– Sucuri de legume seara.

Toate leguminoasele: linte, hrișcă, orez, etc se pun la înmuiat 24 ore in apa curata apoi se fierb 5-10 min in apa curata.
Unde este posibil, sa se efectueze minim câteva ședințe de hidrocolonoterapie sau eventual, clisma cu cafea acasă.

Odată îndeplinite aceste pre-condiții, enumeram cele mai eficace anti-tumorale naturale:
Lista tratamentelor naturale și non invazive poate continua.
Cel mai bun tratament este însă o alimentație si o hidratare sănătoasă constanta, completata cu o vigilenta fata de toti factori cancerigeni, precum poluarea biochimica sau electromagnetica.

A preveni este de o mie de ori mai ușor si mai ieftin decât a vindeca!
Sănătate si pace sa avem.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.