Skip to main content

3. Ce este o unda electromagnetica

By 26.03.2018februarie 25th, 2024Radiații

Manifestul Electrosmogului.
Capitolul 3: Ce este o undă electromagnetică ?

Ce este o unda electromagnetica

Nu vom pierde timpul cu ceea ce este deja explicat în manualul de fizica. Scopul acestui capitol este sa aveți o idee practica despre aceste noțiuni…
Considerați undele electromagnetice naturale ca pe niște emisiuni radio preferate (teatru radiofonic, muzica clasica, poezie, etc), iar celula ca pe un post de radio care captează astfel de emisiuni (și chiar emit). Potențiometrul biologic al fiecărui organism este bine setat pe frecventele naturale ale mediului ambiant care ii sunt benefice, dar de un secol încoace au apărut unde electromagnetice artificiale, sacadate, care interfera și bruiază frecventele sale naturale. Încercați sa ascultați doua emisiuni de radio odată si-o sa înțelegeți Electrosmogul !

In realitate, este vorba de mii de emisiuni simultan care interfera cu posturile noastre de recepție dar și cu cele de intercomunicare celulara.
Mai oficial, (deși am unele rezerve), undele electromagnetice sunt o forma de energie radiantă care se propaga in toate direcțiile spațiului și care traversează atât aerul cât si vidul. Lumina soarelui sau a unui bec obișnuit emit ambele unde electromagnetice, dar de natură diferita.
Ilustrativ, dacă considerați transmiterea energiei ca pe deplasarea unui șarpe, numărul de unduiri pe secunda este frecventa energiei, iar distanta dintre doua bucle este lungimea de unda. Undele electromagnetice sunt ca niște săgeți șerpuitoare, emise datorita unor reacții energetice naturale (soarele, pământ, etc) sau a unor tehnologii artificiale (GSM Wifi ).
Câteva explicații mai concrete aici.
Undele electromagnetice artificiale ne pot afecta fie prin aport excedentar de energie (raze X/gama), fie prin modul de transmisie artificial(TDMA, CDMA, FDMA), fie prin fenomene de interferenta/rezonanta(ELF) la o intensitate energetica foarte mica (argumente pe parcurs).

Pentru tot restul articolului rețineți acest lucru:
– Un organism viu este un post de radio cu un potențiometru reglat doar pentru emisiuni radio (frecvente) benefice: cultural, muzica clasica, etc.
– Electrosmogul este o invazie de emisiuni radio stresante (gen claxoane si frâne în intersecție), nocive din punct de vedere biologic. Chiar dacă unii își astupa urechile, nu rezolva nimic: risca sa audă in gura. (atenție la plombele metalice)

Grafice ajutătoare:

Corespondenta dintre lungimea de unda si frecventa

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.