Skip to main content

MOTTO: „Marea spala toate relele omului”, spunea Platon

René Quinton – biolog si fiziolog francez, cercetator renumit al apei marine – afirma: „apa de mare tinde să-si păstreze propria activitate biologică şi moleculară de echilibru.
De-a lungul timpului, Plasma de Quinton a avut numeroase aplicaţii bazate pe conceptul reînnoirii, purificării şi regenerării fluidelor interne şi pe menţinerea echilibrului corpului. Ea s-a dovedit a fi nutrimientul esential al celulei şi un regenerator al funcţiilor ei.

Plasma de Quinton conţine toate mineralele necesare pentru buna funcţionare şi regenerarea celulelor noastre iar datorită biodisponibilitatii ionice a elementelor sale constitutive, reuşeşte sa redea sistemului celular echilibrul şi vitalitatea.
De cele mai multe ori, cantitatea de energie care este necesară pentru absorbţia, asimilarea şi eliminarea unui produs nutritiv este mai mare decât energia obtinută din produsul în sine. Cele mai multe suplimente alimentare au o putere scazuta de absorbtie, lăsând organismului sarcina de a elimina elementele neasimilate, sarcina care ulterior cauzeaza deshidratare şi acidifiaza interiorul corpului (intestinul, ficatul şi rinichii).
Pe de alta parte, Plasma de Quinton izotonizata este absorbita de intestin prin difuzie pasiva. Deoarece materialul organic si mineral a fost digerat in prealabil de catre zooplancton, el nu necesită o digestie activă, caci are deja cuplajul de aminoacizi necesar traversarii barieerei hemato-encefalice.
Deasemenea, similitudinile între sânge şi apa de mare/ocean permit o regenerare celulară completă si induc o stare de vitalitate si echilibru.
Plasma de Quinton izotonizata este un supliment alimentar integral si bio-disponibil, care acopera toate carentele de minerale a organismului fara sa lase in urma nici un element rezidual.

Dicţionarul Vidal, numit şi „Biblia farmacistului”, pune la dispoziția profesioniștilor din domeniul sănătății informații despre compoziția chimică a produselor farmaceutice, cât şi indicații despre valoarea lor terapeutică, constatată în practică.
Produsul „Plasma Quinton” a fost considerat medicament între anii 1900 și 1982, după care a fost utilizat cu precădere ca supliment alimentar, formă sub care se obțin aceleași rezultate.
Redăm mai jos un fragment din ediția Vidal 1975, în care sunt descrise pe larg proprietățile terapeutice ale produsului Plasma Quinton după 70 de ani de utilizare, fără efecte secundare.

Protocol de utilizare Plasma Quinton

Care este diferența dintre Plasma Izotonica si cea Hipertonica?

– Plasma de Quinton este disponibila sub doua forme: 
– Plasma Quinton Hipertonic- http://bioscem.ro/produs/quinton-hipertonic/ 
este forma originala, cu 30g săruri la litru numita

– Plasma de Quinton izotonica –http://bioscem.ro/produs/quinton-izotonic/ – este obținută prin diluția formei hipertonice cu 3 pârți apa pura pentru a obține un „ser fiziologic” cu 9g săruri la litru, similara cu concentrația electrolitica a plasmei sangvine. Pentru utilizare buvabila este mult mai avantajos sa se dilueze cu putina apa slab mineralizata o fiola de Quinton Hipertonic (10ml + 30ml apa – Bucovina ), după care sa se folosească pe durata unei zile.
Se poate folosi direct si forma de Plasma de Quinton izotonica fiole pentru o etapa de acomodare la copii pana intr-un an precum si copiii care au alergii, disbioze intestinale, parazitoze, etc. Acolo este necesara o acomodare de 1-2 săptămâni cu Quinton izotonic, din din punct de vedere „informațional” sau homeopatic.

Protocolul standard de  utilizare pentru vârsta 1-100 de ani este de:
– 3 fiole pe zi prima luna
– 2 fiole pe zi a 2-a luna
– 1 fiola pe zi a treia luna.
Sub 1 an, acest protocol se face cu Plasma Izotonic.

Protocolul standard pentru un adult?
In cazul persoanelor cu hipertensiune, infecții renale sau probleme de inima, medicii  recomanda un regim hiposodic ( cu putina sare) . In acest caz, sa se tina cont de faptul ca la 3 fiole de Plasma Quinton Hipertonic avem doar 1g sare. Utilizarea sa se facă deci in funcție de aceste date.

Protocolul standard:
– 3 fiole Plasma Quinton hipertonic pe zi prima luna
– 2 fiole pe zi a 2-a luna
– 1 fiola pe zi a treia luna.
Fiola se poate dilua cu putina apa, după gust, si înghițită treptat timp de 3-5 minute, pentru o absorbție sublinguala.
Pentru sportivi se ia suplimentar 10ml de Plasma Quinton hipertonic înainte si după fiecare antrenament.
După terminarea protocolului fiecare persoana va decide daca vitalitatea obținută prin utilizarea zilnica a Plasmei de Quinton merita continuata.
Fiola se poate dilua cu putina apa, după gust, si înghițită treptat timp de 3-5 minute, pentru o absorbție sublinguala.

1)Plasma De Quinton in timpul sarcinii
Pe timpul sarcinii, fătul va acapara majoritatea mineralelor din alimentația mamei pentru dezvoltarea sa structurala si pentru constituirea lichidului amniotic. El bea pe zi aprox 1L de lichid amniotic, adică 9 si 12g săruri minerale. Aceasta carenta in minerale si lipsa de vitamina C duce la apariției grețurilor de sarcina, preclampsiei, sarcinii toxice, naștere prematura si mai târziu, la demineralizare, rahitism, boala oaselor de sticla, etc. 

Pentru remedierea carentelor minerale acaparate de copil, mama are nevoie de minim 2-4 fiole de Plasma Quinton hipertonic pe zi, cuplate cu 5-10g de vitamina C     (luata cate 1-2g de multe ori pe zi), pana ce dispare orice senzație de grețuri sau anemie. Fiola se poate dilua cu putina apa, după gust, si înghițită treptat timp de 3-5 minute, pentru o absorbție sublinguala.
Facultativ, se recomanda in paralel pentru anemii si lipsa de fier o combinație de     1-2g  spirulina cu Vitamina C (in proporție de 1/3), consumata in porții de 2-3g imediat după masa.

Plasma De Quinton la nou-născuți.
Una din erorile enorme ale pediatriei moderne este alimentația fără săruri minerale la copiii 0-12 luni pe baza unei ideii idealiste ca sânul mamei mai conține toate mineralele necesare. Cu cat copilul este mai mic, 2-3 luni cu atât o soluție salina izotonica ( prefecrabil marina) ii este necesara zilnic.
In cazul copiilor sub 1 an si alăptați, mama trebuie sa folosească in paralel cu copilul 1-3 fiole hipertonic pe zi, pentru a oferi copilului complexul mineralo-proteic necesar digerării corecte a laptelui matern.
Copilului se recomanda 1-3 fiole izotonic pe zi, date cu pipeta sau cu biberonul, iar la copii care sunt hrăniți de mici cu biberon, se recomanda cate 2-3 ml de Plasma Hipertonic in fiecare biberon cu lapte praf.
In cazurile unde copilul refuza gustul sărat al fiolelor de Plasma Quinton, conținutul  se poate pune in biberonul cu apa, in sucuri naturale sau direct in mâncare
In cazul in care se constata un exces de vitalitate seara, cea de-a treia fiola se ia înainte de ora 6 seara, sau eventual se rămâne la doua fiole timp de 2 luni.

Plasma De Quinton in alergii, intolerante, astm.
Când flora bacteriana este dereglata – alergii, disbioze, probleme parazitare, intolerante alimentare sau autism – este posibil ca anumite bacterii sau fungi patogeni sa fi dereglat terenul biologic si ca atare, sa producă o rezistenta la orice tentativa de reglarea a terenului biologic, mai ales cu Plasma Quinton. 
Foarte utila este introducerea biofermentului Tranzit in alimentatia mamei si a copilului: http://bioscem.ro/produs/transit/
Se recomanda o perioada de adaptare: 1 fiola Quinton Izotonic primele 3-5 zile, data treptat pe durata zilei cu o pipeta.
A doua etapa se continua cu 2 fiole pe 3-5 zile si apoi se urca la 3 fiole pe zi pana se termina cutia. Aceste durate pot fi modificate la alegere in funcție de adaptarea copilului, dar nu trebuie întrerupte, deoarece toxinele extrase din celula au nevoie si pentru eliminare de Plasma Quinton

In cazurile unde copilul refuza gustul sărat al fiolelor de Plasma Quinton, conținutul  se poate pune in biberonul cu apa, in sucuri naturale sau direct in mâncare. In timp, cu ajutorul Plasmei Quinton si al eliminării alimentelor rafinate, copilul își va restabili flora intestinala si va accepta cu plăcere gustul sărat, cel cu care s-a hrănit timp luni de zile in burta mamei. După această perioada, care poate varia de la 1 luna la 3 luni, se poate introduce si Plasma hipertonica, diluata cu 3 parți apa Bucovina si administrata cu o seringa sau cu o linguriță de plastic (nu de metal). Fac mențiunea ca, din punct de vedere homeopatic/ informațional, este posibil ca apa cu care se diluează hipertonicul sa perturbe informația biologica conținută de Plasma Quinton.
In cazul copiilor cu intolerante se  recomanda evitarea apei de la robinet ci se utilizeaza doar apa filtrata sau apa Bucovina.
Se evita dulciurile si făinoasele.
Daca copilul bea biberon, se pune ½ sau ¼ fiola de hipertonic la fiecare in biberon, in funcție de vârsta si apetitul copilului.
In cazul in care se constata un exces de vitalitate seara, cea de-a treia fiola se ia înainte de ora 6 seara, sau eventual se rămâne la doua fiole timp de 2 luni.

Plasma De Quinton in deficiente de creștere in greutate, anorexie, demineralizarea dinților, lipsa de pofta de mâncare,  etc.
Facultativ in acest caz, se poate începe cu o perioada de adaptare: 1 fiola Quinton Izotonic primele 3-5 zile, data treptat pe durata zilei cu o pipeta. A doua etapa se continua cu 2 fiole pe 3-5 zile si apoi se urca la 3 fiole pe zi pana se termina cutia. Aceste durate pot fi modificate la alegere in funcție de adaptarea copilului, dar nu trebuie întrerupte, deoarece toxinele extrase din celula au nevoie pentru drenaj de Plasma Quinton.
Protocolul de administrare in aceste cazuri este cu Plasma Quinton hipertonic:
– 3 fiole pe zi prima luna
– 2 fiole pe zi a 2-a luna
– 1 fiola pe zi a treia luna.
Pentru copiii sub 6 luni si alăptați, mama trebuie sa folosească in paralel cu copilul 1-2 fiole hipertonic pe zi, pentru a oferi copilului complexul mineralo-proteic necesar digerării corecte a laptelui matern. Copilului se recomanda 1-3 fiole izotonic pe zi, date cu pipeta sau cu biberonul, iar la copii care sunt hrăniți de mici cu biberon, se recomanda cate 2-3 ml de Plasma Hipertonic in fiecare biberon cu lapte praf.

In cazul in care se constata un exces de vitalitate seara, cea de-a treia fiola se ia înainte de ora 6 seara, sau eventual se rămâne la doua fiole timp de 2 luni. Fiolele de plasma Quinton pot fi diluate cu 2-3 parți apa sau puse in mâncare.
Facultativ, se recomanda in paralel pentru anemii si lipsa de fier o combinație de spirulina cu Vitamina C (ex: 1g spirulina+ 2g Vit C)), consumata imediat după masa.
Se evita apa de la robinet si se bea doar apa filtrata sau apa Bucovina.
Se evita dulciurile si făinoasele.
Daca copilul bea biberon, se pune ½ sau ¼ fiola de hipertonic la fiecare in biberon, in funcție de vârsta si apetitul copilului.
In funcție de rezultatele obținute si de bugetul fiecărei familii se poate continua pentru menținerea vitalității zilnice

Plasma Quinton in gastroenterite cu vărsături si diaree la copii?

Este nu doar indicata ci strict necesara pentru recuperarea mineralele, respectiv deshidratarii.
Este ideala utilizarea argilei verzi in amestec cu plasma Quinton . Se pune ori in biberon cu ceai de menta, ori se da cu lingurița.
Foarte utila este introducerea biofermentului Tranzit in alimentatia mamei si a copilului: http://bioscem.ro/produs/transit/

Plasma Quinton ajuta in in stările de febra?

Temperatura provoacă deshidratare, adică pierderea apei si mai ales a mineralelor care asigura echilibrul electric intra/extra celular
Un sânge care pierde apa, devin mai vâscos, deci va ajunge mai greu la extremități. Un alt aspect, mai puțin cunoscut, este ca pierderea apei floculează fluidul coloidal numit Plasma Sangvina, ceea ce lasă stratul difuz de ioni (stern) fără suport. Este vorba de flocularea coloizilor, caci pierderea apei in exces prin transpirație este ca si acvariul ar avea o fisura iar celulele ar fi peștișori. Cel mai redutabil  compensator al acestor pierderi este Plasma Quinton
Ca alternativa suplimentara, se pune copilul într-o vana cu apa călduță si este menținut câteva zeci de minute sa se „răcească” odată cu apa. Se cuvine hidratarea cu o apa curata, gen Bucovina si este benefica si utilizarea de Vitamina C .

Vom încheia acest document despre Plasma Quinton cu fraza biologului Rene Quinton, cel care a descoperit-o: ” Plasma Quinton nu vindeca nimic, dar nimic nu se vindeca fără ea.”
Studii despre Terapia Marina: https://vitalitatesiprotectie.ro/studii-info-plasma-quinton/
Utilizare detaliata a Plasmei Quinton: https://vitalitatesiprotectie.ro/utilizare-plasmei-de-quinton/

 

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.