Skip to main content

René Quinton (1866-1925)

René Quinton este fiziologul francez care a dobândit o faimă internațională grație descoperirilor sale în domeniul plasmei marine. Născut la 15 decembrie 1866, la Chaumes-en-Brie (Seine-et-Marne), Franța, și decedat la 9 iulie 1925, la Paris. 

René Quinton a sesizat asemănarea dintre mediul marin și compoziția plasmei sangvine, din care deduce toată cronologia evoluției speciilor, începând cu viața marină, apoi terestră și aeriană, pentru a încheia cu consecințele terapeutice care decurg în mod inevitabil din acest lucru. În acest scop, a creat în toată Franța celebrele sale Dispensare marine.

În 1914 se înrolează voluntar în război, din care va ieși cu răni multiple și profunde. Va juca apoi un rol inovator în dezvoltarea aviației franceze și a aerodinamicii, în special în studiul deltaplanismului.

Opera sa magistrală, în special pentru lumea medicală, care nu a fost luată în considerare de mediile științifice, nu a pierdut nimic, din fericire, din suflul său revoluționar.

Articolele de pe acest site aparțin unei cercetări private în spiritul acestui mare savant, prin intermediul unor conferințe și articole de Marie-José și Nicolas Stelling.

Problematica injecțiilor cu Quinton Izotonic

Fabricarea actuală a Quinton-Isotonic respectă indicațiile lui Rene Quinton. Este vorba despre apa de mare extrasă actualmente din largul golfului St-Malo, prefiltrată, apoi adusă la izotonia plasmei sangvine prin diluarea cu apă de izvor. Filtrarea sterilizantă se realizaeaza la rece cu filtre cu micropori la 0,22 μ.

Această preparare ar fi deci injectabilă din punct de vedere farmacologic, dacă produsul nu și-ar fi pierdut autorizația de comercializare ca injectabil în 1982, grație unei modificări a legislației. În prezent este vândut doar ca produs pentru ”uz oral”. De aici, reiese faptul că nu mai este autorizată injectarea.
Experiențele făcute de autorul site-ului pe care îl vizitați, precum și cele câteva tratamente indicate, au fost făcute cu toată conștiinciozitatea și responsabilitatea, respectând regulile terapiei neurale, la pacienți pe deplin informați de situația legală, în situații în  care tratamentele clasice nu aveau rezultate, nu erau eficiente sau nu reprezentau soluții academice alternative la extracțiile care ar fi provocat, la rândul lor, restaurări ale înlocuirii cu elemente protetice problematice din punct de vedere mecanic.

A se observa că, până în anul 1982, injecțiile erau autorizate, deci toți pacienții tratați înainte de această dată, au fost tratați legal și cu consecințe deosebit de satisfăcătoare.

Prin urmare, este de dorit ca această autorizație de comercializare ”pentru uz injectabil” să fie din nou acordată într-un viitor cât mai apropiat, deoarece această utilizare deschide perspective medicale dintre cele mai  bune, nu numai în terapia neurala, dar și în ceea ce privește transfuziile de sânge.

Rene Quinton ne-a arătat deja calea regală, iar această recunoaștere a unui produs deja injectabil din punct de vedere farmaceutic, drept injectabil din punct de vedere legal, pare inevitabilă.

În acest sens vă îndemnăm să vizitați această parte a site-ului, știind că autorul utilizează aceste produse din 1976, în siguranță și cu efecte optime.

Dr. Nicolas Stelling

 

Produsele Quinton, parodontologie și restructurări osoase

Câteva informații practice a căror înțelegere teoretică necesită lectura altor documente (în special articolul ”Injecții” de pe acest site) sau lucrări de specialitate.

Parodonțiul reprezintă țesutul care susține dinții ( par-odonte: în jurul dinților). Este constituit din osul alveolar (diferit de osul maxilar), care se construiește odată cu formarea dintelui începând din stadiul embrionar; din ligamentul alveolo-dentar, inervat și vascularizat (cu rol în apărare) care menține dintele în os; din cementul care înconjoară rădăcina și pe care se atașează ligamentul; și din gingie, partea vizibilă și care ne avertizează de cea mai mică dezordine în acest complex.

În cazul unei extracții dentare, acest parodonțiu persistă în parte, putând păstra amprentele fizice sau în planuri mai subtile, ale problemelor care au justificat această extracție.

Exemplul următor este dat de un montaj radiologic efectuat de Nicolas Stelling, la vremea aceea responsabil al cabinetului dentar al unui Centru de Sănătate alternativ, cu radiografiile efectuate de Dr. Meynadier, medic dentist la acest Centru, și la un pacient tratat de el.

Pacientul suferea de doi ani în cadranul 3, datorită extracțiilor, cu imposibilitatea de a plasa o proteză. Remarcăm pe radiografia ”panoramică”(datând de la prima consultație) și pe imaginea în detaliu, resturi de materie endodontică.

În acest context, medicina dentară clasică dovedindu-se ineficientă pentru a rezolva  cazul, medicul a efectuat, sub responsabilitatea cabinetului dentar citat, și cu o pacientă în mod corespunzător instruită și care și-a dat consimțământul, opt neuralterapii într-un an, injecții realizate aproximativ la nivelul săgeților, cum se observă  în figura de mai jos, în funție de anatomia locală.

Figura 1

După cum arată radiografia, s-a obținut dispariția aproape completă a resturilor de materie și restructurarea osoasă, marcată prin prezența unei corticale. Dar mai ales din punct de vedere clinic pacienta nu mai suferă și poate purta o proteză clasică.  Aceasta este o exemplificare a capacității organismului de a se regenera când primește informații restructurante de la apa de mare astfel tratată, memorie a originilor noastre.

Cazul următor arată o restructurare osoasă cu un efect frumos, la o pacientă în vârstă, care a urmat îndeaproape tratamentul propus de medic, adică două fiole pentru uz oral de Quinton Hypertonic dimineața, două de Quinton Isotonic seara.

Figura 2

 

Cele două radiografii sunt făcute la distanță de doi ani și jumătate. Informația originală a fost captată de parodonțiu, care s-a restructurat singur, fără niciun alt tratament.

( Imagini radiologice obținute prin binevoința Dr. Haroutunian de Veyrier (GE) – Elveția).

În ambele cazuri igiena era corectă și nu existau tratamente dentare deosebite de făcut.

În primul caz, neuralterapia era mai rapidă, dar pe o zonă precisă; În al doilea caz, era vorba de toată gura, și tratamentul pe cale orală era deci mai indicat, deoarece injecțiile multiple și repetate ar fi reprezentat o problemă.

Câteva informații de ordin general pentru problemele parodontale și folosirea produselor Quinton

Folosirea produselor Quinton nu scutește în niciun caz de îngrijirea dentară obișnuită. Produsele Quinton nu sunt destinate să înlocuiască îngrijirea dentară, sub orice pretexte.

Pornim deci de la ideea că îngrijirea se face regulat, într-un mod ”lege artis”, că ocluziunea este corectă și că se respectă bazele unei alimentații echilibrate.

Folosirea produselor Quinton va fi atunci de un ajutor major unui tratament parodontal demn de acest nume.

Vom putea aplica, evident, principiile care vor fi enunțate mai jos, în situații mai delicate, atipice, deseori cu rezultate pozitive.

Câteva sfaturi de ajutor unui tratament adaptabil de la un pacient la altul

Ca rutină, o clătire cu Quinton Izotonic este adesea suficientă după un detartraj.

Pentru a susține un tratament parodontal, precum în cazul lui Veyrier de mai sus, se recomandă: 3 fiole pe zi de Quinton hipertonic, timp de 3 luni.

Specialiștii în acupunctură au propus un tratament de un an plus un anotimp, pentru a parcurge toate ciclurile acestor anotimpuri.

Apoi, o lună cu același tratament la fiecare început de primăvară și de toamnă.

În cazuri deosebit de grave, se recomandă mai întâi să clătim gura cu Quinton-Hyper și să scuipăm, apoi să înghițim altă fiolă. După stabilizarea situației, se reia ciclul Hyper dimineața, Iso seara, prima săptămână clătindu-se gura cu prima fiolă și înghițind-o pe a doua. Este evident că această sugestie nu poate înlocui un tratament în toată regula, dar putem deja să o punem în practică înaintea unei consultații care necesită un termen de așteptare prelungit.

În cazuri cronice, suntem din nou în situația tratamentului prin fiole pe cale orală pe care l-am văzut deja sau ca adjuvant la tratamentul igienistului dentar, al parodontologului sau al unui medic-dentist generalist (vezi cazul de mai jos).

Practic, dacă suntem îndemânatici, putem clăti pungile parodontale cu Quinton Isotonic, utilizând o seringă de unică folosință cu o canulă, pe care am umplut-o cu o fiolă.

Figura 3

 

Igienistul dentar poate face acest lucru cu ocazia detartrajului, ca și paradontologul, sau medicul-dentist în timpul unei ședințe.

În caz de abces deosebit de grav, folosirea de Quinton Hypertonic este recomandată la început, cu trecerea la Isotonic imediat ce acest lucru este posibil.

Trebuie să amintim că Isotonicul stimulează granulocitele, celulele macrofage, chiar limfocitele   (cu rol în imunitate), cum se vede în anumite imagini video cu sânge viu la microscop în câmp întunecat (vezi secvențele ad hoc în capitolul ”Sânge viu”). El acționează deci în profunzime pentru a întări terenul.

Din tot ce există în materie de îngrijire parodontală, alimentație echilibrată, terapie cu uleiuri esențiale, homeopatie, laser etc, tratamentul pe bază de produse Quinton se dovedește a fi în cel mai rău caz un adjuvant terapeutic prețios și, în cel mai bun caz, tratamentul de ales pentru o viziune parodontală pe termen lung.

În fericiții ani când injecțiile erau autorizate, în perioadă cronică, se practicau la început două până la trei injecții de Quinton Isotonic în zonele sensibile, apoi o dată pe săptămână, apoi o dată pe lună. Posologia fiind bineînțeles, adaptată clinicii, care decide întotdeauna.

Ca și în cazul neuralterapiei, injecția se făcea în dreptul extremității dintelui (acolo unde se face anestezia). Deoarece difuzarea se face pe aproximativ un centimetru și jumătate, nu este necesar să se înțepe palatul, cu excepția molarilor superiori cu rădăcini depărtate.

Aceasta a permis, pentru o lungă perioadă de timp, stabilizarea danturilor întregi care aveau un prognostic oficial pesimist și evitarea recursului la chirurgie, în multe cazuri.

 

ANEXA
Pentru opera completă a lui René Quinton, recomandăm cu căldură documentarea prin parcurgerea  unor opere ( vezi Bibliografie):

– Apa de Mare, Mediu Organic, René Quinton 1904 (1912), retipărire Editions Encre 1995;

– Secretul originilor noastre dezvăluit de René Quinton, André Mahé 1962, retipărire Le Courrier du Livre 1990;

– Quinton, serul vieții, Maxence Lavet și Jean-Claude Rodet, Le Courriel du Livre 2008, ediția a doua 2009;

– Quinton, cura cu apă de mare, Jean-Claude Secondé, editura Chariot D’Or 2011;

De asemenea, va recomandăm vizionarea DVD-ului ” Paroles de Quinton” Nr.1, de Jean-Yves Bilien, 2008. (Dr. François Epineuse, Dr. Marie-José Stelling).

Consultați, de asemenea, site-urile indicate în bibliografie.

Pentru oricare întrebări în legătură cu terapia evocată în pdf, vă rugăm să ne contactați prin email sau prin fax. Vă rugăm să citiți cu atenție articolul ”Injecții” înainte de a face orice remarcă referitoare la acest subiect controversat. Răspundem cu plăcere întrebărilor de ordin general (omul Quinton și conceptele sale), dar nu dăm consultații telefonice sau scrise. Vă rugăm să vă adresați medicului de la laboratoarele Quinton (vorbește limba franceză) la adresa info@quinton.es

Nota traducătorului:
In limba romana se găsesc informații pe acest site:
https://vitalitatesiprotectie.ro/plasma-quinton-vidal/
https://vitalitatesiprotectie.ro/studii-info-plasma-quinton/
https://vitalitatesiprotectie.ro/utilizare-plasmei-de-quinton/

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.