Skip to main content

CORONAVIRUS ȘI NOUA ORDINE MONDIALĂ

By 25.04.2020mai 3rd, 2020Opinii

Interviu luat de situl Strategika doamnei  Valérie Bugault,  doctor în drept privat la Universitatea Panthéon-Sorbonne și avocat.
Începând cu anul 2009, Valérie Bugault a încetat activitatea de avocat pentru a se dedica diseminării către public a rezultatelor numeroaselor sale lucrări de cercetare. Astăzi este axata pe domeniul analizei geopolitice (economic, juridic și monetar) și conferentiar.
Subiectele sale de cercetare sunt instituțiile – naționale și internaționale – monedai, afacerile, dreptul și funcționarea economiei globale. Este autoarea a patru cărți, publicate recent de edițiile Sigest:
– „O noua paradigma legislativa si monetara”, iunie 2017
– „Noua uzina”, publicat în iulie 2018
– „Motivele ascunse ale dezordinii mondiale” 2019
– „Mâine în zori … reînnoire!”, 2019

1 °) Strategika  –  citim o mulțime de elemente contradictorii în funcție de diferitele surse de informații disponibile sau în conformitate cu opiniile profesioniștilor din domeniul sănătății. Care crezi că este realitatea acestei pandemii?

VB  : După cum o spune foarte bine prietenul nostru Lucien Cerise, trebuie să distingem între realitatea sensibilă din lumea reală și narațiunea faptelor ce sunt transmise.

Iată, citez, ce spune el:
„În Franța, și mai larg în Occident, criza de sănătate a coronavirusului prezintă un caz practic de inginerie socială și de guvernare prin haos. Regăsim o structură similară cu „amenințarea teroristă”: un amestec de realitate și ficțiune, combinat cu două stratageme binecunoscute care sunt 1) pompierul piroman și 2) triunghiul Karpman. În legătură cu amestecul real / ficțiune, subliniat în ultima sa carte de către profesorul Raoult – care devine discipolul ocazional al lui Jean Baudrillard: atât partizanii ideii că „totul este real” greșesc, cât și partizanii ideii că „totul este ficțiune” greșesc. Exemplu: doar pentru că „versiunea oficială” a crizei coronavirusului este falsă nu înseamnă că nu există epidemie; în mod similar, pentru faptul că „versiunea oficială” a atacurilor teroriste este falsă, nu înseamnă că atacurile nu au loc. Evenimentele au loc dar narațiunea explicativă este cea falsă, nu evenimentele în sine. Analiza crizei actuale relevă, de asemenea, aplicarea tehnicilor pompierului prioman și a triunghiului Karpman, adică al jocurilor de rol executor / victimă / salvator.

Autoritățile permit să se instaleze situația de criză sau chiar o ajută să se instaleze, voluntar sau involuntar. În realitate, puterea ocupă așadar locul incendiatorului, deci călăul. Apoi, după ce criza este instalată și în derulare, puterea se prezintă ca salvatorul, care, prin urmare, ne va salva de criza pe care el însuși a instalat-o în mod sigur, ca un pompier care ar stinge focul după l-a aprins el însuși discret. „
Ne confruntăm cu un fel de disonanță cognitivă globală, deoarece fenomenele cu care ne confruntăm primesc una sau mai multe explicații oficiale parțiale (în cel mai bun caz), contradictorii și / sau eronate care nu permit accesul intelectual la întregul fenomen. În realitate, metodologia urmată de acoperirea acestei crize de coronavirus este similară cu cea care ne este impusă, în general, pentru a ghida procesele intelectuale: secvențiere (din moment ce cuvântul este acum la modă) sau fragmentarea cunoașterii, un fel de Fordism aplicat la toate nivelurile de cunoaștere.
La aceasta se adaugă un alt fenomen de fragmentare și izolare a populațiilor: cercurile medicale frecventează puține sau deloc alte cercuri, fiecare rămânând în propriul său pătrat ca urmare a modului de organizare a societății. Astfel, descoperirile și viața pe care unii o duc sunt aproape ermetice față de constatările și viața pe care o duc alții, singurele lor puncte de contact fiind calea lor de consum (directă sau indirectă).
(…) Avem, în ordine: apariția puțin pregătită a unui virus în China, țară care cunoaște istoric această tipologie de virus. Apoi, o serie de stiri alarmiste ce prezintă un masacru. Apoi, desigur, virusul se răspândește pe suprafața globului, în timp ce aflăm că Banca Mondială (pe care nu o mai prezint) a planificat, începând cu 2017, „obligațiuni specifice pandemiilor”. Apoi, o puzderie de țări afectate și nenumărate populații izolate pentru, se presupune, a lupta împotriva răspândirii virusului. În timp ce „morții” se înmulțesc, iar serviciile spitalicești se sufocă literalmente sub acest aflux de oameni pentru depistare sau tratament.
Toate acestea au loc într-un context geopolitic foarte specific în care puterea economică chineză, acum matură, s-a aliat puterii militare ruse pentru a contracara hegemonia americană și CIE.

Ceea ce nu se spune în acest tablou este totuși esențial: SUA și aliații săi nu mai sunt de la începutul secolului XX (cel puțin) guvernate de ceea ce eu numesc un fenomen politic, care reprezintă interes comun, ci printr-un cartel de afaceri condus de principalele bănci globale de investiții care au sediul central, de pe vremea lui Oliver Cromwell, la City of London. În realitate, statele occidentale nu mai există pentru că au fost privatizate atunci când controlul monedelor lor a căzut în mâinile unor bancheri privați, ceea ce explică, în Europa, apariția instituțiilor europene, care sunt doar materializarea politică a acestei preluări a regulilor de organizare a popoarelor prin interese private.

Dacă doriți să țineți cont de toate aceste elemente, începe să se contureze un tablou destul de clar.

În acest tablou, pe de o parte, apare un virus foarte contagios, care devine periculos atunci când se instalează în plămâni și tractul respirator. Pacienții, în acest stadiu, nu au aproape niciun virus în organism și devine inutil să aplici tratamentul recomandat de profesorul Didier Raoult, așa cum el însuși acesta indică foarte clar.

În afară de aceste cazuri de complicații care, aparent, nu sunt atât de rare, virusul menționat este relativ inofensiv, produce simptome mai mult sau mai puțin enervante, dar nu aduce în joc prognosticul vital al pacienților infectați. Didier Raoult, profesor francez, specialist de renume mondial în virologie și infecțiologie, a emis ipoteze de lucru care au fost confirmate de specialiști chinezi care au fost implicați în tratarea virusului și de către un profesor senegalez (Pr. Seydi) care a fost nevoit să se confrunte cu virusul Ebola și care este recunoscut, ca atare, drept autoritate de vârf în domeniul său. Tratamentul recomandat nu este scump (deoarece brevetele foarte vechi au căzut în domeniul public); nu este eficace 100% depinzând, în special, de administrarea tardivă sau nu. Iată esențialul care este important de reținut.

În cealaltă parte a tabloului, avem medici subvenționați (cel mai la modă în prezent este sulfuroasa Karine Lacombe care este pe valuri mari și este multiplu-subvenționată de către lobby-urile farmaceutice), precum și toate aparatele de stat și corpurile constituite (Inserm …), toate legate, direct sau indirect, de lobby-urile farmaceutice care au mers până-n pânzele albe pentru a descalifica activitatea eminenților specialiști descriși mai sus. Nu mai vorbim de faptul că campania prezidențială a lui Macron a fost parțial finanțată de Big Pharma.

În plus, fac doar o scurtă trecere în revistă, deoarece lista ar fi într-adevăr prea lungă, toate deciziile politice actuale luate în opoziție deschisă cu obiectivul oficial de reducere a epidemiei, care trec prin clasificarea ca fiind otrăvitor la începutul anului 2020 a unui medicament aflat timp de decenii liber la vânzare, prin refuzul de a acorda autorizații administrative cercetătorilor care au propus efectuarea de teste pentru detectarea infecției cu coronavirus, prin refuzul ajutorului oferit de industriași pentru fabricarea de ventilatoare… Să adăugăm la aceasta, pentru a completa tabloul, distrugerea metodică a serviciului de sănătate publică, începând cu lichidarea stocurilor de material și ajungând la limitarea numărului de paturi și a personalului din spitale, agravată în timpul președinției lui Sarkozy.

Această criză de sănătate dezvăluie astfel adevărații actori politici ascunși în spatele liniei statului! Putem vedea, astăzi mai bine decât ieri, că statul este legat de interese private care recomandă remedii foarte costisitoare, chiar ineficiente, în așteptarea viitorului vaccin obligatoriu. Pe linia de sosire s-au înscris pentru a câștiga mina de aur a contractelor publice și private pentru comenzi masive de vaccinuri: Johnson & Johnson, care a anunțat în 31 martie că va fi gata să-și testeze primul vaccin din septembrie 2020! Alte laboratoare rămân, în mod evident în cursa pentru viitorul vaccin .Există însă două lucruri de știut. În primul rând, toate vaccinurile produse rapid s-au dovedit istoric ineficiente și chiar dăunătoare sănătății umane. În al doilea rând, este foarte puțin probabil ca un vaccin împotriva unui virus presupus mutant, cum ar fi coronavirusul, să fie eficient. Această problemă se agravează prin faptul că boala Covid-19 implică mai multe tulpini diferite, una dintre ele fiind în continuare împărțită în mai multe variante.

În concluzie, dacă autoritățile publice ar dori să reducă efectiv epidemia, ar decide să trateze preventiv, la costul cel mai mic posibil, un număr maxim de oameni, așa cum susțin Dr. Raoult și alți specialiști de vârf din întreaga lume. Această etapă a tratamentului medical preventiv masiv este măsura exactă a onestității guvernului francez.

Cu alte cuvinte, dacă guvernul ar fi cinstit, nu ar lua opțiunea dilatativă actuală de a pune toate obstacolele la locul lor, astfel încât oamenii să nu fie tratați masiv în conformitate cu recomandările Pr. Raoult; în timp ce măsurile de izolare care vizează populațiile locale cele mai controlate legislativ devin din ce în ce mai riguroase, aceste măsuri exclud populațiile rebele situate în zone fără legi și lagărele de migranți.

În plus, trebuie menționat că guvernul francez, care, de asemenea, recent, la recomandarea ONU, a golit masiv și prematur închisorile de deținuții de drept comun (fapt ce a făcut obiectul unui comunicat de presă oficial al profesioniștilor din sistemul judiciar), va pedepsi cu închisoare contravenienții recidiviști care vor fi depășit timpul de mers zilnic autorizat, care vor fi depășit perimetrul de mers autorizat sau care vor fi uitat acasă permisele de circulație …

Realizăm două lucruri aici:

  • Că voința declarată de a proteja populațiile ascunde o voință neobișnuită de a le pune în șoc și de a le monitoriza masiv;
  • Acea anarhie socială în curs de dezvoltare este organizată conștiincios de autoritățile publice în sine, sub falsul pretext al opririi unei epidemii.

2 °) Strategika  –  Această pandemie precedă un colaps economic și sistemic?

Peste 3 miliarde de oameni din lume sunt chemați să se izoleze. Pentru prima dată în istoria sa, umanitatea pare să reușească să se coordoneze într-un mod unitar în fața unui inamic global comun. Ce vă inspiră această situație?

Această pandemie va forța umanitatea să adopte un guvern mondial, așa cum a recomandat Jacques Attali în timpul pandemiei gripei A în 2009? Tot în 2009, Jacques Attali a explicat că „Istoria ne învață că umanitatea evoluează semnificativ doar atunci când îi este cu adevărat frică”. Ce părere aveți despre asta?    

VB  : Într-adevăr, mai multe informații arată că existența unei pandemii a fost prevăzută, ca să nu spunem așteptată, de către un anumit număr de instituții și personaje, în fruntea cărora putem cita, amesteca, Fundația Bill și Melinda Gates, Centrul John Hopkins pentru Securitatea Sănătății, Forumul Economic Mondial, OMS, Banca Mondială, Jacques Attali, revista „The Economist” (anii 2019 și 2020)… Cu britanicul Gordon Brown care face apel direct la crearea unui guvern mondial pentru a face față acestei pandemii coronavirus.

Așa că suntem la nivel global, sau mondial, dacă preferați, în fața unei situații fără precedent în istorie, în care un grup mic de oameni, ascuns în spatele anonimatului capitalului și instituțiilor internaționale și condus de unii bancheri privați, organizează șocuri sau profită de șocuri pentru a-și avansa agenda globală de control politic asupra lumii prin instituirea unui „guvern mondial”.

Pentru a realiza acest guvern mondial, este necesar să fi dezvoltat anterior, în rândul persoanelor în general și în rândul liderilor politici în special, sentimentul nevoii de reglementare a evenimentelor la scară globală. O pandemie este într-adevăr fenomenul care răspunde cel mai bine la acest tip de nevoie. Din start, putem și trebuie să suspectăm manipularea.

În plus, este din ce în ce mai evident că acest coronavirus rezultă din combinația asistată de doi viruși naturali, o combinație care, din păcate, s-ar fi scurs din unul sau mai multe laboratoare. Probabil că nu vom cunoaște niciodată cursul real al evenimentelor care au dus la răspândirea acestui tip de virus.

Apoi, și datorită omogenizării răspunsului politic adus acestei crize de sănătate de către diferite țări, este absolut necesar ca cetățenii victimizați să-și sporească vigilența și să stea în gardă, deoarece manipularea devine evidentă în contextul privatizării pe scară largă a Statelor. (…)

Pe de altă parte, trebuie să se țină cont întotdeauna că guvernele oficiale sunt privatizate, dar chiar și în acest caz, există o mulțime de oameni care lucrează zilnic în aceste structuri și care nu sunt ei înșiși corupți. Astfel, chiar și în cazul unei scurgeri bacteriologice dintr-un laborator secret, nu putem fi siguri că această scurgere este voluntară; indivizi infiltrați sub ordinele directe ale puterilor financiare ar fi putut să organizeze aceste scurgeri fără știrea colegilor lor.
Aș dori, de asemenea, să revin la existența laboratoarelor de cercetare bacteriologice secrete. Trebuie să se înțeleagă că problema este pusă în aceiași termeni în care au apărut deja în domeniul armelor nucleare: multe țări au în mod legitim astfel de laboratoare, fără să existe nicio reținere de a le folosi în scopuri ofensive. De asemenea, multe țări au și au arme nucleare, în timp ce foarte puține le-au folosit în scopuri ofensive. De asemenea, știm de multă vreme înclinația puterilor anglo-saxone și a afiliaților acestora de a viza populațiile civile, care, de fapt, nu au niciun fel de importanță în ochii lor și care sunt mai degrabă considerate ca fiind supranumerare (vezi Ghidurile din Georgia, lucrările „Clubului Romei” și ale tuturor urmașilor lor). (…)

Odată ce aceste cerințe sunt explicate și contextul este restaurat, devine posibil să răspund la prima întrebare.

Într-adevăr, izolarea oamenilor sănătoși duce la oprirea brutală a economiei țărilor. În funcție de perioada de izolare, aceste țări, în special atunci când sunt pline de datorii, își vor reveni foarte greu. Această renaștere va trebui, în mod evident, să fie însoțită de punerea sub semnul întrebării a funcționării lor interne. În plus, beneficiile mult trâmbițate ale globalizării economice, care au făcut ca fiecare țară să fie dependentă de celelalte, primesc, de asemenea, o negare imensă ca urmare a acestei crize de sănătate, care face vizibilă sărăcia industrială extremă a așa-numitelor țări dezvoltate, care nu mai sunt autosuficiente în orice situație. Putem deduce într-adevăr, fără riscul de a greși, că va exista un „înainte de criza coronavirusului” și un „după criza coronavirusului”.

Suntem cu toții pe vârful prăpastei și lucrurile pot balansa, în funcție de capacitatea de reacție a cetățenilor, fie în sensul globalismului integral cu un guvern mondial, fie în cel de preluare politică a sorții în mâini a țărilor de către cetățenii acestora.

Strategika  –  Cum vedeți evoluția pandemiei și consecințele politice și sociale ale acesteia în săptămânile și lunile următoare?

VB : Fie cetățenii vor ceda în fața fricii, fie vor reflecta și vor înțelege că frica este ea însăși menținută într-o manieră controlată de către liderii lor, care iau toate deciziile care permit coronavirusului să se răspândească în toată liniștea sau, mai degrabă, cu ușurință. Așa, de exemplu, se refuză accesul populației lor la îngrijiri și medicamente utile pentru a limita procesul de contaminare în timp ce pun oamenii în izolare suficient de mult pentru a le putea impune – este vorba aici despre implementarea „servituții voluntare” – un viitor vaccin miracol. Acest vaccin, pe lângă prețul său financiar, va fi, fără îndoială, asezonat cu săruri de aluminiu (care a devenit adjuvant obligatoriu), mesageri ARN (ceea ce va face posibilă efectuarea, in vivo și pe scară largă, de experimente genetice asupra genomului uman) și mai ales un cip RFID, care va permite tuturor să își primească remunerația și să aibă acces la contul bancar.

Această etapă a vaccinării obligatorii va fi absolut decisivă pentru a asigura globaliștilor (bancheri, mari farmacii și alții) control direct asupra populațiilor. Fiecare persoană este obligată să se supună, sub sancțiunea de a i se refuza accesul la toate mijloacele de subzistență. Este specificat aici că, din cauza colapsului economic, există o temere puternică că mijloacele de subzistență nu vor fi în niciun fel legate de munca productivă individuală, ci mai degrabă de o subvenție universală primită de la statul păpușă în întregime, la îndemâna puterilor financiare. (…)

Strategika  –  Cum faceți legătura dintre criza actuală de domeniul dvs. de expertiză și domeniul dvs. de cercetare?

VB  : Într-adevăr, această criză este legată de activitatea mea din mai multe puncte de vedere. Am menționat mai sus problema instituțională a organizării statelor. Dar într-adevăr nu este singura legătură. Cealaltă legătură foarte importantă se referă la evoluțiile actuale ale monedei mondiale.

(…) După cum a prevăzut Keynes în secolul trecut, dolarul, sub dubla sa capacitate de monedă națională și de monedă mondială, nu a fost, din start, viabil din punct de vedere economic. Astfel, sfârșitul său previzibil ar putea fi programat. Prima etapă a fost renunțarea la raportarea la etalonul aurului, în timp ce cea de-a doua etapă, la care asistăm în direct, este renunțarea raportarea la etalonul petrolului care urmat după etalonul aurului.

În prezent, majoritatea țărilor din lume sunt convinse de inutilitatea păstrării dolarului ca monedă de rezervă internațională. Însuși Trump acționează, de vreme ce a luat măsuri pentru fuziunea Fed și Departamentul Trezorerie, cu scopul de a crea, pe modelul Yuan și Renmibi, două tipuri de dolari: un dolar intern și o un dolar care va circula pe piețele internaționale. Resetarea monetară se apropie rapid. Astfel, o monedă mondială viabilă, controlată de bancheri, inutil să spun, poate vedea în curând lumina zilei, sub forma unui coș de valute, care va circula complet dematerializat.

(…) Aș adăuga că sfârșitul dolarului ca monedă internațională este condiția sine qua non a unei monede mondiale viabile, cel puțin în funcție de criteriile economice și monetare de funcționare impuse de bancherii internaționali. Cu toate acestea, sfârșitul dolarului valutar mondial presupune sfârșitul hegemoniei imperiului american. În consecință, devine ușor de înțeles că anumiți membri decizionali ai acestui imperiu s-au opus violent și încă se opun violent acestui proiect care va duce la dispariția situației lor dominante. Această parte a liderilor americani rebeli poate fi descrisă ca patriotică, sunt oameni care au fost implicați în mod deschis în dominația lumii de către americanii înșiși. În schimb, cei mai răi dușmani ai lor interni sunt globaliști apatrizi, al căror cap se află în City of London și care lucrează în culise pentru apariția unui guvern mondial, ceea ce presupune dispariția imperiului american.

Această distincție, esențială pentru înțelegerea corectă a lucrurilor, între lideri patrioți și lideri apatrizi există și în China și Rusia, unde, de exemplu, guvernul civil pare a fi condus de susținătorii globaliștilor apatrizi, în timp ce armata pare să fie în mâinile liderilor patrioți, Putin făcând legătura dintre cele două facțiuni opuse. În ceea ce privește China, trebuie să ținem cont de epurarea considerabilă care a avut loc de-a lungul anilor, inclusiv în cele mai înalte organe de conducere, pentru a curăța aparatul de stat de elitele corporatiste, care pot fi legate de liderii apatrizi cu sediul la City of London. Această opoziție între liderii patrioți și liderii corporatiști există și în țări precum Iranul.

(…) Nimic nu poate rezista alianței dintre liderii patrioți și populațiile locale. Tocmai de această alianță se tem puterile globaliste. Trebuie menționat, în această privință, că măsurile restrictive de libertate ordonate de diferitele guverne pentru a combate răspândirea coronavirusului se opun acestei alianțe naturale care ar permite succesul patrioților asupra globaliștilor. Vedeți că lucrurile nu sunt simple… și că, în mod sigur, această „pandemie de coronavirus” este oportună pentru a sprijini strategia globaliștilor care se aflau într-o situație slabă…

Pe de altă parte, această pandemie permite repunerea neașteptată a strategiei globaliste pe masa generală. Încă este necesar să ai curajul să profiți de această oportunitate. (…)

Sursa: https://strategika.fr/2020/04/01/geopolitique-du-coronavirus-entretien-avec-valerie-bugault/