Argintul coloidal

Argintul coloidal este des utilizat în infecții bacteriene si chiar virale. Efectul sau este datorat nano-particulelor de argint (denumite AgNPs), așa cum ionizatoarele de apa își datorează efectul nano-particulelor de platina.
Daca AgNPs este un aspirator de electroni de la bacterii, apa ionizata alcalina este un donator de electroni, care stabilizează radicalii liberi prin neutralitate electrica.
Nici unul, nici altul nu au însă selectivitate biologica: pe unde trec, fac Tabula Rasa…
Pentru utilizatori, câteva informații sunt necesare.

Efectul antibacterian al argintului coloidal

In natura, bacteriile sunt foarte iubitoare de electroni/antioxidanți, dovada ca produsele obținute prin fermentare bacteriana devin mai antioxidante: vinul, yaurtul, Kombucha, etc. Același lucru se întâmplă si in intestinul nostru, unde miliarde de bacterii lucrează pentru a produce substanțe antioxidante. Pe alta parte, „bacteriile rele” nu sunt de fapt decât o creștere exagerată a ceea ce altfel ar putea fi „bacterii bune”. Astfel de probleme sunt cauzate de excesele alimentare, dulciuri, rafinate, alcool, si implicit a medicamentelor antibiotice. Deci infecțiile bacteriene apar din neglijenta noastră, si ele nu sunt decât supra-exprimări ale unor bacterii endogene. Primul tratament ar fi deci sa restabilim echilibrul alimentar. Sa vedem cum acționează el…
Atomul /nano-particulele de argint coloidal (AgNPs) au un electron instabil (vaduv) pe ultima orbita, ceea ce face ca sa caute obsesiv un electron pereche pentru a se stabiliza (in doi viata-i mai roz). Acel electron il va captura imediat la contactul cu o bacterie, ceea ce va lasă bacteria „fără baterie”, cu condiția ca soluția de AgNPs sa conțină de-ajuns ioni de argint. https://www.researchgate.net/figure/Mechanisms-of-action-of-silver-ions-released-from-AgNPs-against-bacteria-These-i_fig2_318872163

Pentru ai menține eficacitatea, argintul coloidal trebuie păstrat în recipient de sticlă, deoarece cele din plastic generează electricitate statică, iar argintul își pierde încărcătura (un coloid este prin esență electrostatic) și se floculează( foto). Oricum, cele mai multe așa-numite soluții de argint coloidal sunt în primul rând argintul ionic, si este de așteptat să fie transformat în clorura de argint de către acidul clorhidric.

Utilizare precauta a argintului coloidal

O utilizare echiibrata a argintului coloidal este propusa chiar de unii comerciali responsabili.
Citam de pe situl http://www.thesilveredge.com/bacteria.shtml
„Adevărul este că argintul coloidal acționează într-adevăr ca un antibiotic natural cu spectru larg, la peste 650 de tipuri de bacterii. Ca atare, dacă ingeram o cantitate suficientă de argint coloidal, acesta va ajunge în tractul intestinal, si cu siguranță poate distruge si bacteriile prietenoase care se dezvoltă acolo. Argintul coloidal pur și simplu nu are cum să știe un microb benefic de la un microb infectat. Dacă microbul sau bacteria respectiva este sensibila la argintul coloidal, atunci argintul o va anihila pur si simplu. (…) De aceea este important să înțelegeți că, odată ce depășiți o uncie de argint coloidal pe zi, o cantitate considerabila de argint coloidal merge într-adevăr in tractul intestinal și poate distruge un număr semnificativ de bacterii probiotice intestinale. (…) Astfel, utilizatorii experimentați ai argintului coloidal ne spun că, odată ce depășesc o uncie pe zi – de exemplu, atunci când administrează doze zilnice mai mari pentru a ajuta la lupta împotriva unei răceli, a unei gripe sau a altor infecții – ei suplimentează cu probiotice precum lactobacilus sau acidophilus câteva zile înainte si după tratament „.
Daca ar trebui sa rețineți un singur lucru din acest articol, rețineți-l pe acesta: argintul coloidal se ia cu probiotice !

Vom mentiona in acest sens unul din rarele studii care a reusit sa demonstreze eficacitatea acestui cuplaj AgNPs / probiotic. „Biosinteza nanoparticulelor de argint (AgNP) utilizând Lactobacillus și efectele lor asupra biomarkerilor de stres oxidativ la șobolani”
„Argintului coloidal utilizat a fost analizat prin analiză spectroscopică cu dispersie energetică (EDS). Pentru a evalua activitatea antioxidantă a AgNP și Lactobacillus in vivo, s-au utilizat șaizeci de șobolani adulți sănătoși și au fost împărțiți în opt grupuri egale:
– prima grupă a servit ca martor.
– al doilea grup a primit un mixt de AgNP + Lactobacillus (1 ml / kg)
– trei grupuri au fost administrate cu trei concentrații de AgNP (5, 50 și 500 mg / kg AgNP)
– alte trei grupe au fost administrate cu aceeași concentrație de AgNP împreună cu Lactobacillus timp de două săptămâni.
Rezultatele au evidențiat o creștere semnificativă (p <0,05) în capacitatea totală antioxidantă (TAC) a mixtului de AgNP + Lactobacillus și a scăzut semnificativ (p <0,05) în tratamentul cu 50 și 500 mg / kg AgNPs singur. Studiul actual a demonstrat că Lactobacillus a oferit un rol benefic prin creșterea activității antioxidante cu AgNP și ca funcție ameliorativă pentru efectul unei doze mari de AgNPs.”
Mai pe înțelesul tuturor, argintul coloidal a curățat buruienile si Lactobacillus a reînsămânțat.

Ca o confirmare, un alt studiu arata ca argintul coloidal administrat fara probiotic poate provoca o porozitate a barierei hematoencefalice (care protejează creierul), dand o posibilitate substanțelor toxice din aer, apa si mâncare sa afecteze creierul. ”
Silver nanoparticles induce tight junction disruption and astrocyte neurotoxicity in a rat blood-brain barrier primary triple coculture model.
Motivul pentru care majoritatea testelor de toxicitate ale AgNP realizate in vivo nu au arătat efecte perturbatoare in imediat este de înțeles, deoarece dezechilibrele florei bacteriene se arata doar peste luni si luni de zile. Dar un dezechilibrul al Microbiomului poate duce la o porozitate intestinala si implicit in timp la o penetrare in circulația sangvină a unor peptide neuro-toxice. Biologia umana este Domino cu efect bumerang.
Toate aceste date ne arata ca este necesara o prudenta in tratamentele pe termen lung cu argint coloidal. Il putem folosi in cazuri de urgenta si situațiile mai dificile dar nu la orice simpla răceala, căci afecțiunile înseamnă înainte de toate un dezechilibru, nu un inamic. Mai exista si alte remedii la fel de eficiente si fără risc, precum clorura de magneziu, care are un singur efect secundar: costa 20 de lei Kg.

Întrucât aceleași bacterii care fermentează laptele se afla si in intestinul nostru, propun un test pentru utilizatorii intensivi ai argintului coloidal: puneti o cantitate de 50 ml de argint coloidal intr-un litru de lapte, si lăsați-l 3-4 zile la prins. Faceți același lucru si cu 50ml de MgCl2 in alta iaurtieră cu lapte. S-ar putea ca laptele sa se prinde doar intr-una din iaurtiere. Va las plăcerea sa aflați în care…

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.