Ce nu știați despre NMG

By 02.03.2018Opinii

Am scris un articol despre NMG in care am expus părerea unui observator independent, fără referințe personale la nici o persoana. In loc de argumente am primit aceleași stereotipuri sterile fără nici un fundament sau proba tangibila. Mai mult, s-a ieșit din context cu acuzații de interes comercial, specifice carentei de argumente. De parca verticalitatea morala fata de cei din jur depinde de ce le vinzi sau cumperi de la ei. Nu-mi face plăcere acest stil de dezbatere unde in lipsa de argumente se folosește jargonul. Am sa fac o excepție temporara dacă asta e nivelul, dar de aici am sa extrag doar informațiile serioase pentru consolidarea unui articol faptic despre Demitizarea NMG-ului. Oricum analizele semantice în depistarea stilului bling-bling într-un text m-au pasionat dintotdeauna.

Cineva a deschis cutia Pandorei pentru NMG…
Ce spuneți sa începem cu Victimile Noii Medicine Germanice ?

Legenda:
NMG – Susținător NMG
OBS – Observator

NMG “Ca si cum intestinul ar dicta creierului si nu invers.”

OBS Confirm. Sunt studii publicate care arata ca intestinul dictează intre 80 si 90% către creier si nu invers. A se vedea lucrarea prof. Michael Gershon – profesor de anatomie şi biologie celulară la Universitatea Columbia, SUA şi autorul cartii The Second Brain. Un rezumat in romana aici.

NMG: Nu trebuie sa ne suparăm pe NMG daca nu ne putem gestiona propriile emoții, de exemplu 🙂

OBS: Intr-adevăr, nu toți reușim sa ne gestionam emoțiile. unii au chiar mari probleme, mai ales in public.

NMG 1. NU se cheama Noua Medicina Germana, ci Noua Medicina Germanica (ati auzit de popoarele germanice?).
OBS : Orice ramura a medicinei este universala, neurologia nu poate fi „americana” sau stomatologia „franceza”. De ce Germanica? Am intuiția ca este un subterfugiu pentru a evita menționarea unei specialități anume: medicina psihosomatica, neuropsihologica, etc, ceea ce ar fi încadrat-o intr-un curent comun. Si totuși, nu-i târziu sa se facă un sondaj online pentru găsirea unei denumiri mai adecvate.

NMG 2. NU este o terapie, este un sistem de înțelegere a legilor biologice.

OBS: Nu-i o terapie? Citat din cartea NMG, la pagina 6.:
„NMG este o ştiinţă precum fizica sau chimia, este un sistem biologic, fiziologic ce cuprinde şi bolile, bazat pe cele 5 Legi biologice descoperite de dr. Hamer, fără nicio ipoteză. Este valabil pentru toate ființele vii, exclude hazardul, şi poate fi verificat de către oricine. NMG cuprinde şi terapia, arătând faptul că, pentru a începe procesul natural de vindecare, este necesară rezolvarea conflictului aflat la baza şocului emoţional care declanşează boala.”

Oare nu s-a tradus bine fraza : „NMG cuprinde şi terapia”? Si totuși cuvântul pacient apare de 103 ori! Poți fi propriul pacient? Joci ping-pong singur ca Tom Hanks in Forrest Gump? Sau se recomanda dedublarea de personalitate in terapia NMG-ului ?
Cea mai pompoasa este asta: „poate fi verificat de către oricine”  Cum? Cu banul, caci nu este furnizata in toată cartea nici o metodologie? Pai la chimie se da bicarbonat + oțet si apare o reacție, oricine ar încerca metoda. Asta înseamnă verificare reproductibila. Pai daca nu ai asa ceva, cum poți pretinde ca ești similar cu fizica si chimia? Din cauze la astfel de fraze fara fundament rad alții de Știință de pe internet. Si in cazul asta au dreptate.

„Este valabil pentru toate ființele vii, exclude hazardul”.
Iar garantat 100%? Ia sa vedem:
„Întrucât conflictele individuale sunt create în situații de viață individuale, NMG nu oferă soluții universal valabile de rezolvare a conflictelor. Soluția trebuie găsită individual de către fiecare dintre noi, în condițiile reale ale vieții, prin revelarea adevărului (teologul din el), prin rezolvarea relațiilor interumane.
„Uite hazardul – nu-i hazardul, ca la alba neagra….

Continuăm cu citatele din cartea lui Hamer, pag 6:
„Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie rupte relațiile şi create altele noi, în același timp este recomandat controlul asupra emoțiilor noastre. Vindecarea survine automat după ce ne liniştim, indiferent cum reuşim să o facem. Ea este inevitabilă, deoarece face parte din cursul firesc al Naturii.”

Ei, uite asta înseamnă sa dai cu bata in balta, pardon cu Hamer-ul (ciocan).
Soluția magica: rupi relatiile si vindecarea survine automat. Oare cațe victime neștiute a făcut acest discurs?
La cat de exagerată este afirmația nu voi pune decât o întrebare retorica: daca ne vindecam indiferent cum ne linistim, o persoana cu metastaza se va vindeca daca este sedata ca o leguma, asa vreo doua-trei luni?
Încep sa-mi dau seama ca vindecările atribuite lui Hamer nu se datorau atât reglării propriilor „conflicte” cât puterii lui de persuasiune.…care unora le-a fost fatala:  https://www.psiram.com/en/index.php/Victims_of_New_Medicine

Pentru persoanele deschise la minte, un vieo de pe Latest Research News: Microbes can affect the mind
Bonus The Emerging Role of the “Gut-Brain Axis” in Understanding the Origins of Psychological Well-Being

NMG 3. „NMG, dragii mei, NU este despre psihologie si nici despre „psihosomatica”, deoarece in psihosomatica se presupune ca psihicul ar fi cauza simptomelor care se manifesta prin corp. Ori NMG explica foarte clar ca psihicul este doar unul din aspectele afectate de socul conflictual, concomitent cu creierul si organul respectiv, dupa cum reiese in definitia primei legi biologice.

OBS: Răspuns de la cartea lui Hamer „De mii de ani, umanitatea experimentează faptul că, în definitiv, toate bolile sunt de origine psihică.  la pag 3.
Asta se numește bling-bling, Spui un lucru și contrariul lui în același timp: un stil foarte folosit în politica pentru a nu deranja nici una din taberele adverse ale alegătorilor

NMG4. Cancerul nu trebuie „invins”, caci nu este un inamic care ne ataca din exterior pe noi, bietele victimute 🙂 Cancerul suntem noi, este un program biologic pornit chiar de catre noi insine, de perceptiile si asteptarile noastre gresite. Asta e, bad luck, ca atare nici vindecare nu poate veni din exterior, oricate probiotice am bascula zilnic si oricate vitaminute am inghiti. Sanatatea nu vine din exterior, de la produse de laborator vandute cu eticheta de „naturale” 🙂

OBS : Cancerul suntem noi? Nu mersi …! Am observat ca in NMG este la moda cancerul….:)
Întrucât mi se pare ca nu s-au consultat linkurile oferit in articolul meu, am sa redau aici un extras dintr-un documentar postat pe situl unui medic care apreciază aportul NMG in restabilirea homeostaziei…însă nu la modul izolaționist.
Este vorba despre proprietățile terapeutice ale ciupercii Agaricus Blazei Murill, denumita „ciuperca lui Dumnezeu” in vindecarea cancerului”. Extrase din acel documentar:
– Cum vă numiți?
– Numele meu este Maria Ilie Coca, 57 de ani, medic de familie în București…
Deci, în 2013 mi s-a descoperit un cancer de amigdală … de la o pacientă de-a mea am aflat de aceste ciuperci….. Da, am făcut un tratament chimio…după ce anterior luas
em o lună și jumătate citostatice, care alte efecte secundare au avut. Cam la două luni, cred, după ce am terminat tratamentul am aflat de această ciupercă….
– Care a fost evoluția în momentul introducerii ciupercii?
Deci, să știți că m-am simțit din ce în ce mai bine. Adică eu am simțit cum capăt puteri, și eu am mers în continuare, mi-am desfășurat activitatea fără pauză, nu am vrut să stau acasă, nici pe durata tratamentului clasic. Dar pe măsură ce am luat ciupercile mergeam la cabinet și intrau pacienți care spuneau: „Vai, doamna doctor, ce bine arătați, parcă ați întinerit!” Deci nu vă mint. Când îmi spuneau pacienții chestiile astea parcă chiar simțeam așa cum înfloresc. (n.a: noroc ca nu i-a zis nimeni de 1651 de ori de conflict)
– Continuați și acum tratamentul cu Agaricus Milena?
– Clar, nu am curaj să-l întrerup.”

Întrebarea mea: se mai poate face ceva in cazul acestei persoane care a îndrăznit sa ignore ca are conflicte si sa se vindece doar cu ciuperca lui Dumnezeu?
Oare nu-i mai ușor  sa ignori aceste conflicte decât sa scormonești după conflicte pe care apoi sa te scremi sa le uiți? Uite ca unii reusesc.
Cat despre cancer, pun aceasta întrebare a 10-a oara : Cum se explica faptul ca inhibarea doar a unui singur receptor proteic (IGF-IR) la nivelul ficatului poate stopa (nu doar vindeca) apariția cancerului si a tuturor bolilor degenerative. Si pe teste cu grup de control, nu pe CT-uri…
Dar medici care au rezultate concrete nu sunt megalomani…
Așadar persoanele/organismele care au inhibat accidental sau terapeutic (retinopatia diabetica) hormonul de creștere nu pot avea cancer..…pana la proba contrarie. Un exemplu in Vivo: Secretul Longevității .
Deci se poate si fără circ.

NMG 5. NMG nu spune ca nu putem interveni terapeutic pentru ameliorarea simptomelor, atunci cand un program biologic afecteaza organismul intr-un mod puternic si omul risca sa-si creeze noi conflicte strict din cauza durerilor etc. Cine afirma altceva este pur si simplu rau intenționat si nici nu a priceput nimic din functionarea legilor biologice.

OBS: Adica NMG ne autorizează sa intervenim terapeutic doar când suntem gata bolnavi. Nu este mai buna prevenția printr-o nutriție si hidratare sănătoasă? Si prin care terapie va rog? Cele nutritionale sunt interzise?

NMG 6. Dr. Hamer a absolvit Facultatea de Teologie si știa prea bine ca sufletul este la pupitrul de comanda. Întotdeauna 🙂 A afirma altceva despre el inseamna a manca rahat cu polonicul 🙂

OBS  Ce emoționant:”Întotdeauna” 🙂 Am lăcrimat de emoție când am citit fraza asta.
Dar bănuiesc –si te cred pe cuvânt!- ca asta cu sufletul ai moștenit-o pe cale orala, căci la un search in cartea lui Hamer pentru cuvântul suflet…= 0 rezultate ! Ce om sufletist! A tinut doar pentru sufletul lui cuvantul suflet!
Iar am lăcrimat, dar de lehamite de data asta.

NMG  „a manca rahat cu polonicul”
Eu stiam ca transplantul de fecale se face prin anus: Microbiota Transfer Therapy alters gut ecosystem! N-am știut ca se poate face si pe cale orala, dar n-am nimic împotrivă:  fiecare după gusturi…

7. NU exista „terapeuti” NMG, e ca si cum ar exista „terapeuti” anatomie sau „terapeuti” matematica. Domnul porneste de la presupuneri (gresite) despre ceea ce a priceput el din NMG si evident ca apoi jongleaza cu notiunile ca sa le potriveasca peste imaginea lui gresita. Nimic nou sub soare.

OBS: Daca nu exista terapeuți de ce cuvântul pacient apare de 66 de ori?
Exemplu la pagina 6 :
„. ” în fază activă, atenția trebuie îndreptată asupra identificării motivului şocului iniţial DHS şi dezvoltarea unei strategii pentru rezolvarea conflictului. Este crucială pregătirea pacientului şi informarea lui cu privire la simptome, la procesul de vindecare şi la eventualele complicații ce pot să apară. Simptomele sunt foarte previzibile!”
Pregătire „pacientului” de către cine? La care „eventualele complicații” se face referire” odată ce nimeni nu vindeca pe nimeni si este garantat 100%?
Fraza nu exista terapeuți este o metoda pudica de ascuns faptul ca exista instructori.
si cursuri (cu plata) . Am fost odată personal si chiar mi-a plăcut. De ce însă au unii acest angelism de „bunul samaritean” , 100% gratuit? Ca sa poți denigra pe alții cu eticheta de comercianți?

NMG  8. Domnul ii da cu Creatorul, daaar – dupa cum i-am si replicat in mod direct – dupa aia tot cu probioticele vrea sa-l rezolve si pe Creator in intestine 🙂 A actiona asupra sufletului, pt. a rezolva socul si conflictul la sursa, nu se pupa cu recomandarile de „naturiste”, probiotice, suplimente si alte produse, produse, produse 🙂

OBS. Despre importanta sufletului in NMG m-am lamurit deja: 0 rezultate in cartea lui Hamer
Dar mai sus ai afirmat ca „Dr. Hamer a absolvit Facultatea de Teologie si știa prea bine ca sufletul este la pupitrul de comanda. „
Pai daca sufletul este la pupitrul de comanda cine acționează  asupra sufletului?  Tot el? Tu poți sa te ridici de la pământ trăgându-te de par in sus ?
Imi permit o  sugestie . „Inima conține neuroni și ganglioni care au aceleași funcții ca și cei din creier, ca de exemplu memoria. Ceea ce oamenii nu știu este faptul că inima trimite mai multe informații spre creier decât o face creierul spre inimă.„,  dr. Rollin McCraty, Institutului HeartMath.

Cat despre rezolvarea unu conflict real (prefer dezacord in loc de conflict), este vorba de fapt despre identificarea sa, caci rezolvarea nu consta doar in identificarea greșelii, ci in repararea sa. E ca si cum ai avea o țeavă sparta in perete: cauți locul după umiditate si repari scurgerea cu sudura. Apoi dai varul umed jos, pui un radiator sa sufle aer cald, cumperi glet , vopsea,…ai de munca! Nu-i de-ajuns sa oprești apa de la robinet si apoi gata, se repara peretele. Asta se întâmpla si biologic, asta este viată reala, restul sunt utopii ieftine.

NMG 9. Domnul habar nu are despre tragedia doctorului Hamer, el a citit DESPRE Hamer, in loc sa mearga la sursa. Nu-i nimic, voi puteți citi aici-link relatările directe ale doctorului Hamer, ca sa nu mai puneti botul la telefonul fara fir 🙂

OBS ? Suferința unui om nu justifica acceptarea erorilor din afirmațiile sale. Nu neg ca si un accident de vânătoare este o tragedie, dar atunci ce sa spun de Pitești, Gherla, Aiud…?
Cat despre informațiile de pe situl tău, ai unele foarte nostime: Teoria cariilor.
ȘtiI care-i culmea prostiei? Sa te crezi mai inteligent decât cei care nu te bagă in seama !
Antidotul: sa nu subestimezi pe nimeni….

NMG  10. Domnul face afirmatii pe banda rulanta din care se vede clar ca nu a priceput absolut nimic din NMG. Cica Dr. Hamer nu a putut s-o vindece pe sotia lui desi descoperise NMG. Wow! Sotia lui Hamer a murit in urma unui infarct. Acum, nu stiu altii cum sunt, dar doar un cretin poate crede ca cineva se poate „vindeca” de un infarct, iar domnul cu pricina nu este cretin 🙂 E ca si cum ai spune „Desi X stia anatomie, a murit de infarct”. Repet: NMG este doar un sistem de intelegere a mecanismelor proceselor biologice. NU este despre vindecare. A sti NMG nu garanteaza nici lipsa imbolnavirilor, nici nemurirea si nici lipsa constipatiei 🙂

OBS:  Cine imi spunea acum cateva zile ca ma bate cu propriile mele argumente?
Ia sa vedem, de ce in cartea lui Hamer  cuvantul vindecare apare de 180 de ori?
„NMG este ştiinţa medicală bazată pe ştiinţele naturale, cu rezultate verificabile, repetabile, care nu se bazează pe credinţe, aceste legi precum gravitaţia, funcţionează chiar dacă nu credem în ele. Cunoaşterea cauzelor care stau la baza declanşării bolilor, face posibilă terapia cauzală şi implicit găsirea soluţiei sigure şi definitive pentru vindecare. ” Pag 6.
Am inteles tactica: fraza ta de mai sus „NU este despre vindecare”.este textul tau de acoperire pentru cei care eșuează, iar citatul de la pagina 6 a cărții -(soluţiei sigure şi definitive pentru vindecare)  este textul pentru atras admiratorii, ca ei n-o sa citească dincolo de pagina 10 oricum.
Poate sa-mi răspundă cineva sincer: ce le spuneți celor care renunța la orice tratament ptr NMG dar se îmbolnăvesc mai tare? Trebuie sa fie o situație foarte jenanta: ai renunțat la tot pentru metoda infailibila si ești tot la pământ.

Cat despre doamna Hamer aflu ca de fapt a avut 5 cancere consecutive, după care a decedat de infarct: „Sigrid Hamer réussit à surmonter cinq maladies cancéreuses ”  Cinci cancere? Sa gândit cineva sa verifice dacă nu-i  record mondial?
Astea 5 cancere m-au făcut sa ma întreb dacă nu cumva sărmana femeia s-a luat dupa CT-urile lui Hamer si s-a luptat non-stop cu conflicte imaginare asa cum pățesc sărmanele femei si cu radiografia la san: Is screening for breast cancer with mammography justifiable? 
Am mari banuilei ca asa ar fi dupa ce am citit raportul expertilor elvețienii de la Group for Complementary and Alternative Methods in Cancer care au declarat ca acele „cerculețe” nu erau altceva decât artefacte (imagini reziduale) ale computerului Siemens utilizat.
Dumnezeu s-o odihnească in pace.

Si linus Pauling in care se arunca cu noroi(vitamine) a facut cancer la prostata la 68 de ani…dar a dus-o cu Vit C pana la 93.  Sir Barlow, medicul reginei Victoria, cel care recomanda Vit C pentru scorbut – 100 de ani.
Ma lămurește cineva la ce folosește NMG-ul?

NMG: „NMG nu este despre vindecare.
A ști NMG nu garantează nici lipsa îmbolnăvirilor, …

OBS. Aici sunt de acord: cu tine: NMG nu vindeca nimic si nu garantează nimic. Doar ca nu stiu pe cine sa cred:, pe tine sau pe Hamer:
„Vindecarea survine automat după ce ne liniştim, indiferent cum reuşim să o facem. Ea este inevitabilă, deoarece face parte din cursul firesc al Naturii.”
Hamer era pasiont de alba-neagra?

NMG 11. NMG nu are niciun fel de produse de vandut, caci omul nu e o masina care trebuie „reparata” cu produse din exterior, NMG nu mizeaza pe frica oamenilor, ci dimpotriva, ii imputerniceste sa preia controlul asupra propriei vieti. Ei, ce ziceti, nu e mai usor sa iei o lingurita de supliment sau sa sorbi un alt supliment sau sa inghiti un probiotic in loc sa iti REZOLVI problemele din viata reala? Dr. Crina Veres era vegana cand a dezvoltat de doua ori cancer. Vaaai, cuuum, si nu au ajutat-o probioticele, vitaminutele si veganismul? Ptiu, piei satana! 🙂

OBS: Ptiu, piei satana”…ne doare aceste cuvinte.
Cuvântul IUBIRE nu apare niciodata in cartea lui Hamer , dar cuvântul CONFLICT apare de 1651 de ori. Asta explica fraza de mai sus: Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie rupte relațiile şi create altele noi, în același timp este recomandat controlul asupra emoțiilor noastre.
Da, rupte relațiile, de unde si 1651 conflicte si 0 iubire.
Cui i s-ar potrivi mai bine „Ptiu, piei satana”?…
Ce-a studiat la teologie Dr Hamer, cartea Tibetana a Morților?

Oare decât sa cauți toată ziua conflicte/conflicte nu mai bine te gândești la lucruri plăcute? Așa omenește „cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune”?
Despre aportul suplimentelor si vitaminelor cred ca cuiva i s-a zgariat placa.
Dar haide sa fac un efort didactic pentru fanii NMG.
De cand lumea, omul manca la o masa cam 10 alimente : ceapa, maliga, faole, pita, lapte, pere mere, etc. Hai, maxim 20! Deci intestinul nostru este ca o imprimantă care știe să citească și să imprime doar 10 -20 de alimente odată din care sa extragă nutrimentele necesare funcționarii organismului si implicit creierului.Dar o simpla prăjitură din Marker are peste 1000 de molecule chimice (caractere nerecunoscute de imprimanta).
Ce se întâmplă când o bombardam o imprimanta setata pe 20 de cuvinte pe ora cu 1000 d molecule? Se întâmplă ca nu mai scrie nici un cuvânt. Mai grav: aceste „jdemii” de substanțe chimice sunt testate si omologate separat de catre laboratoarele sanitare, fara sa se țină cont de efectul sinergic care rezultă din cele N combinații chimice ale acestor substanțe. La doar 20 de chimicale avem in intestin – unde se fabrica 80% din neurotransmitatori- mii de combinații posibile cu reacții imprevizibile. Asta se numește efectul cockteil Molotov… nu „conflict de îmbucătură” Si consecințele lui oncogenice sunt evidente in acest documentar la minutul 1.05. . A luat cineva in NMG aceasta situație in considerare? Sper ca unii sa reușească înainte de a avea ocazia ” sa se vindece 100%”.

Ca cineva s-a îmbolnăvit de cancer când era vegan,  sau ca a avut 3 cancere si a scăpat de toate…am observat ca e la moda in NMG sa spui ca ai avut cancer si ca ai scăpat: una de 5 ori, alta de 3 ori. Da bine la cartea de vizita?
Eu, din nefericire, mănânc cam de toate, dar nu ma pot lauda nici sa fi avut, nici sa fi scăpat 🙂
Statisticile medicale nu se fac insa pe o persoana, ci pe sute si mii de persoane, dar in NMG nu se tine cont de statistici si analize cu grup de control: se merge pe legende cu eroi si martiri. Oare nu s-ar potrivi mai bine Noua Legenda Germanica?
De ajuns sa compari rata cancerului intre vegani si cei care exagerează cu cărnița, pâinea si dulcele din comerț si o sa vezi ca ai interesul de 30x mai mult sa fii vegan decât carnivor de abator.

NMG 12. NMG explica foarte clar ca ORICE ai face, daca esti in faza de rezolvare a conflictului sau daca schimbi ceva REAL la modul tau de viata, atunci vei crede ca actiunea ta a dus la vindecare (deci poti manca si…. bio pe bat sau poti bea probiotice fix la ora 14:37 zilnic si sa crezi ca asta te-a ajutat). Cu alte cuvinte, CREDINTA TA te vindeca, dar nu credinta religioasa, ci CEEA CE CREZI. Cu alte cuvinte, ceea ce crezi despre tine si sanatatea ta, FIX ASTA ti se va intampla. Sufletul nu face distinctia intre realitate si ceea ce percepi tu despre realitate. Invatati asta si veti rezolva mult mai rapid conflictele!

OBS „Cu alte cuvinte, ceea ce crezi despre tine si sănătatea ta, FIX ASTA ti se va intampla „
,Asta este cea mai tare informație primita. Deci dacă afla unul prost despre NMG si se crede deștept, chiar devine?  Sa fie oare asta explicatia pentru succesul sau?
Sufletul nu face distincția intre realitate si ceea ce percepi tu despre realitate”.
Iar le încurcați: creierul nu face distincția, sufletul da, dar nu putem decoda inteligibil informația.
Informatia colectata de creier este de ordinul a 11.000.000 bit/s ori verbal poți transmite max 11bit/s.
Voi credeți ca dacă desenezi pe tavan o bicicleta si te holbezi la ea cu mâinile după cap 8 ore pe pe zi devii campion la ciclism?
Apropo, daca o bruneta de 50 de ani care se vopsește blonda ca sa-si ascundă firele albe aplica NMG, se face bruneta înapoi ? Si dacă devine roșcata ca vulpea?
Ar fi cea mai valida proba pentru NMG…

NMG 14. Ah, da, Hamer nu da surse. Am uitat ca pentru o descoperire epocala, fiind primul care reuseste sa arate lumii legaturile dintre conflictele biologice si boli , ai nevoie de linkuri 🙂 Dar ce te faci cand nu iti finanteaza nimeni studii din cauza ca nu se pot face cu NMG bani frumosi asa cum se fac cu probioticele si suplimentele si PRODUSELE de vanzare? 🙂 In plus, solicitarea asta papagaliceasca de linkuri si surse este cam ca aia cu prostul modern: ii ploua cu galeata in cap, dar lui ii trebuie dovezi stiintifice ca afara ploua, el nu se prinde singur 🙂
15. Produse, produse, produse… Nu merg produsele? Ia alte produse, ia mai multe produse!
16. Cumparati produse… ca sanatatea vine din exterior :-)))))))
17. Nu va smiorcăiți, nu va lamentați, ci produse cumpărați 🙂

OBS : „Hamer este primul care reușește sa arate lumii legăturile dintre conflictele biologice si boli”
Vorbești serios? In acest caz propun anul 1981 ca anul zero: sa apară in istorie i.e.h (înainte de hamer) si e.h (era lui Hamer). Dar „Mens sana in corpore sano” tot el a spus-o? Pai sa modificam in dicționarul istoric sursa celebrei fraze ca fiind a lui Hamer si nu a lui Juvenal!
Ce-i cu idolatrizarea asta? Poate Hamer acesta a scris lucruri interesante, dar poate a mai făcut si erori, ca toți cercetătorii au făcut. „Vai, cine Hamer? Imposibil!”
Sincer, ai bustul lui Hamer la capul patului?
Apoi vad ca tii morțiș sa pictezi NMG-ul în bunul samaritean, deși NMG  vinde și el ceva: un ghiveci de noțiuni medicale cu sos de paranormal, si sa știți ca aceste cursuri și sfaturi nu-s gratis: doar 100 euro per bucata sfat NMG telefonic. Cine vorbește de caritate ?!

Scuza NMG-ului este ca nu a avut fonduri pentru studii. Scuza ideala. Pai cu cele „31.000 de cazuri rezolvate” trebuia sa facă o cerere de donație pentru realizare măcar a unui amărât de studiu pe cobai intr-o universitate din Bulgaria sau Pakistan. Sa fim serioși.
Dar nu-i târziu nici acum asa ca va propun eu cel mai simplu studiu cu grup de control, in care sa se verifice următorul lucru:
– Un lot de cobai la care sa fie stresați prin diminuarea orele de somn, gălăgie, etc
– Un lot de cobai care sa nu fie stresați, dar sa aibă hrana fără nutrimente de calitate.
Sa se compare cele doua loturi dupa 3 luni prin analiza sintezei proteinelor de stres precum HSP70, supra-activarea secvenței SRE sau a ACTH-ului. Macar atât si va capătă si NMG-ul o bruma de validare științifică.Pana atunci sa fie mai discret, căci nu face decât sa generalizeze dezechilibrule emoționale ca fiind cauza tuturor afecțiunilor.

Intrucat va tot victimizati cu cenzura lui Hamer, va ofer eu un caz de cenzura veridic. A fost realizat la inițiativa guvernului de către INSERM-ul francez si a constat in grefare unor tumori la cobai după care la 30 % dintre ei li s-a introdus
vitamine specifice in alimentație. Rezultat: 94% vindecare de cancer. https://www.youtube.com/watch?v=vlVywGBtzMQ.
Hipocrate ” Alimentul tau sa fie medicamentul tau”

NMG 13. NMG nu este doar Hamer. El a descoperit legile biologice, a cartografiat creierul in funcție de apartenenta organelor la cele 3 foite embrionare (vezi Robert Remak si embriologia), dar stiinta descoperita de el este perfecționata de zeci de ani, inclusiv de Hamer însuși. A te lega de afirmatiile lui Hamer din 1985, necunoscandu-le pe cele din 2015, de exemplu, da dovada doar de rea-vointa si saracie intelectuala. Omul a citit mii de CT-uri si a gasit TOATE conflictele, fara exceptie, pe CT-urile fara substanta de contrast. Care e probabilitatea ca Hamer sa vada DOAR pe un CT la ce organ se manifesta simptomele? Si Hamer a avut rata de 100% in identificarea conflictelor conform CT-urilor. 100%. Fiindca este stiinta si nu are exceptii, de-aia!

VP: Iar 100% ? Nu lași si tu de la tine 1%, ca stârnești gelozia la toate disciplinele medicale 🙂
„Fiindca este stiinta si nu are exceptii,” Cum ar mai avansa știința dacă nu ar accepta excepțiile?

Ei, acu-i acu, ca am ajuns la tehnica CT-urilor, dovada suprema!
Previn ca urmează demitizări de o violenta sporita. Interzis sub 20 de ani.
Aici recunosc ca am trimis un email la un specialist pe care l-am întâlnit-o la cursurile de Bioelectronica din Franta. Discutasem acum ceva ani despre subiect si înțelesesem ca e cusut cu ața alba si de aceea nu m-a încălzit abordarea NMG-ului. Omul specialist in fizica si cu un picior in medicina alternativa…m-a servit cu referințele necesare. Am ales ce-am putut. Nu le-am postat in primul articol ca sa nu îngreunez lectura, dar daca unii cer, nu-i pot refuza, vorba aceia: „cere si ti se va da”.

Mai întâi sa explicam ce înseamnă un CT, ca oamenii o sa creadă ca avea un Dr Hamer avea un Panzer înscris pe județul Constanta…!…
Hamer a utilizat imageria medicala (CT: computerized tomography) ca metodă de diagnostic, afirmând ca apar anumite pattern-uri circulare pe zonele din creier corespunzătoare organelor afectate.
Ma asteptam in cartea lui Hamer in romana sa găsesc pagini întregi din aceste scanări tomografice. Nu am găsit prea multe. La cuvântul scan (scanner, scanare, etc) apare 1 rezultat, dar fără imagine. Am căutat in arhiva NMG, pe http://learninggnm.com/SBS/documents/sbs_index.html unde exista indexul alfabetic la tuturor articolelor si noțiunilor NMG:. Am gasit 0 scan CT…Se pare ca nu-s prea exhibate.
Daca scanările CT care sunt singura – dar suprema- dovada științifică NMG, aceasta cifra 1 spre 0 nu este prea convingătoare, mai ales fără suport foto.
Sa presupunem deocamdată ca aceste repere CT sunt reale si ca apar la toți bolnavii, exact pe zona din creier corespunzătoare unui organ, caci este firesc ca organele sa aibă o conexiune cu creierul.
Dar cu ce dovedește asta capacitatea de autovindecare si cum se exclude faptul ca respectivul cerculeț indica un conflict si nu o carenta nutrițională? Faptul ca pacienții isi aminteau despre existenta unui soc emoțional nu exclude ca aveau si carente, sau ca din cauza socului nu le-a pierit pofta de mâncare, ceea ce se întâmplă adesea.

Dar considerațiile de mai sus sunt pentru publicul larg. Pentru specialiști trecem la o analiza mai serioasa.

Mai pe larg aici https://www.psiram.com/en/index.php/Hamer-Focus#Other_Opinions

Automat mi-am pus următoarele întrebări:
– Au mai fost vizibile aceste „aureole” circulare si pe alt model de tomograf?
– Au fost verificate persoanele respective prin scanner CT si la alti specialiști?
– Au fost realizate astfel de scanuri CT in dublu-orb ( Dr Hamer sa nu știe cine este persoana pe care o scanează) ?
– Mai realizează astăzi cineva astfel de scanări si cu model de tomograf”
– Nu sunt ele un artefact (gen reglaj zoom la microscop) datorat unei reglării specifice a aparatului ?
– Au fost/sunt confirmate aceste scanări si de alți radiolog din Germania?

La primele 4 întrebări nu am găsit răspuns, sper sa fiu ajutat.
La ultimele doua însă am găsit ceva informații:
– Singura explicație tehnica furnizata de Dr Hamer despre motivul pentru care apar aceste CT-uri pe scannerele efectuate de el a fost acest document semnat de un inginer de la Siemens (in nume personal, nu cu antetul firmei) si co-semnata de un medic celebru: Dr Hamer însuși! Unde ati mai văzut sa faci o contra-expertiza semnata de tine?

Ce răspuns au experții din epoca despre aceste scanări obținute de Dr Hamer?
– Prof. Dr. med. Dr. h.c. Maximilian Reiser, director al Institutului de Radiologie pentru Radiologie Clinică al Universității Ludwig-Maximilian din München, președintele Deutsche Röntgengesellschaft.
„Confirm din proprie inițiativă că scanările creierului prezentate în „lucrarea” lui Hamer au fost interpretate într-un mod complet inadecvat de către autor și sunt în conflict clar cu cunoștințele și experiența justificată științific. O discuție argumentativă asupra conținutului teoriilor lui Hamer și a interpretărilor conexe ale scanării creierului nu este posibilă și nu oferă rezultate deoarece dl Hamer rămâne într-o ambianță închisă ermetic de idei și respinge orice critică ca o expresie a medicinii ortodoxe arogante . Aș dori să vă confirm corecțiile făcute cu privire la unele descoperiri CT. Puteți cita această opinie cu bună știință ca opinia președintelui „Deutsche Röntgengesellschaft.”

– Expertii elvețienii de la Group for Complementary and Alternative Methods in Cancer au declarat ca nu erau altceva decât artefacte (imagini reziduale) ale computerului Siemens utilizat.
(3)

– Rationality and Irrationality in Ryke Geerd Hamer’s System for Holistic Treatment of Metastatic Cancer,
Aici avem imaginile complete https://www.psiram.com/en/index.php/Hamer-Focus
Si aici argumentele:
– Rationality and Irrationality in Ryke Geerd Hamer’s System for Holistic Treatment of Metastatic Cancer, http://www.hindawi.com/journals/tswj/200 sau http://www.newmedicine.ca/gnmsessions
http://www.medcyclopaedia.com/library/topics/volume_i/r/ring_artefact/gring_artefact_fig1.aspx?s=ring%20artefact&scope=&mode=1
-Swiss Study Group for Complementary and Alternative Methods in Cancer, SCAC. Hamer’s «New Medicine» Document No. 01/02. [1] Cu toate acestea, Hamer a continuat sa le interpreteze ca fiind un semn al organului afectat de cancer, deși același pattern al cercurilor concentrice a fost identificat la toate CT-urile pacienților lui Hamer, posibil sa fie deci un artefact specific al aparatului CT Siemens folosit de Hamer.

Acestea sunt datele despre dovada științifică suprema a NMG!

Incheiere:
Scuze ca mi-am argumentat afirmațiile cu bibliografie si dovezi, dar mi s-a promis cu emfaza ca „voi fi bătut cu propriile mele argumente”. Cineva este mai putin sigur pe sine acum?
Am constatat ca NMG-ul sta pe un castel de nisip si pe entuziasmul fanilor…dar nu are argumente reproductibile/tangibile cu care sa demonstreze negru pe alb ceva. 0 argumente care sa poate fi reproduse intr-un laborator sau măcar la domiciliu. De aceea recomand fanilor sa fie mai modești, mai puțin gălăgioși si sa nu mai dea lectii altora, ca nu au cu ce.
Norocul celor din NMG este ca ei nu se supara niciodată, nu-i asa? Asta este si norocul meu.:)
Întrucât si eu sunt împăciuitor de felul meu, propun o soluție onorabila: declarați NMG-ul confesiune religioasa! Pai si eu cred in Doamne Doamne, chiar daca nu a lăsat nici o dovada tangibila, doar așa din auzite, după minuni, după Cuvant…!
Voi de ce nu faceți la fel? Ceva gen „martorii lui Hamer” si sa utilizați pentru voi metoda celor 1651 de conflicte fără sa va uitați in farfuria noastră ce si cat mâncam. Ne-om descurca noi mai cu Miorița, mai cu Eminescu, „De-o fi una, de-o fi alta, ce e scris si pentru noi, bucuroși le-om duce toate, de e pace, de-i război.”
Ce spuneți, batem palma ca sa evitam „conflictul de mușcătură” 🙂 ?

Concluzie:
De acum 2000 de ani când s-a rostit prima oara fraza „Mens sana in corpore sano” s-a știut ca exista o legătură indiscutabila intre starea de spirit si vitalitatea noastră biologica. Exista chiar cazuri unde prin voință si credință se produc vindecări miraculoase, dar ele nu au un șablon aplicabil la oricine si sunt cu atât mai puțin explicabile științific. Instrumentalizarea acestor autovindecari cu pretinse probe științifice si ridicarea lor la rangul de Unica Soluție terapeutica risca sa ne lipsească de o viziune globala asupra sănătății.
Cine spune altceva… mănâncă miere cu degetele de la picioare 🙂

Bibliografie:
(1) https://www.psiram.com/en/index.php/Victims_of_New_Medicine
(2) https://www.psiram.com/en/index.php/Ryke_Geerd_Hamer
(3)Rationality and Irrationality in Ryke Geerd Hamer’s System for Holistic Treatment of Metastatic Cancer, http://www.hindawi.com/journals/tswj/200 sau http://www.newmedicine.ca/gnmsessions
(5)The “Iron Rule of Cancer”: The dangerous cancer quackery that is the “German New Medicine”, http://www.sciencebasedmedicine.org/the iron-rule-of-cancer-the-new-germanmedicine-and-cancer-quackery/
(6) Swiss Study Group for Complementary and Alternative Methods in Cancer
(SCAC) http://assets.krebsliga.ch/download
(7) https://www.psiram.com/en/index.php/Hamer-Focus
8)http://www.medcyclopaedia.com/library/topics/volume_i/r/ring_artefact/gring_artefact_fig1.aspx?s=ring%20artefact&scope=&mode=1
9)http://www.pilhar.com/Hamer/NeuMed/Zertif/891222.htm
10) http://www.promed-ev.de/modules/news/article.php?storyid=105
11)http://www.radpod.org/2008/03/24/ring-artefact-with-pseudomedical-interpretation/ Swiss Study Group for Complementary and Alternative Methods in Cancer, SCAC. Hamer’s «New Medicine» Document No. 01/02. [1] 12) http://www.thescientificworldjournal.com/headeradmin/upload/2005.03.16.pdf
13)http://www.kvsaarland.de/dantecms/app_data/adam/repo/5975_CT_Untersuchungen_ohne_rechtfertigende_Indikation.pdf
14) http://www.bezirksaerztekammer-trier.de/ak_aktuelles_det.php?lfd=280
15)http://www.laekh.de/upload/Hess._Aerzteblatt/2009/2009_07/2009_07_05.pdf Hamer RG, Vermächtnis einer neuen Medizin, first part, editor. Amici Di Dirk