Skip to main content

Manifestul Electrosmogului

Cap 1. POLUAREA INVIZIBILA

Legenda:
– EM: electromagnetic; CEM: câmpuri electromagnetice; ELF: Extremly low frequency; HES: electro-hipersensibilitate

Introducere

Cu toții ne-am saturat sa auzim zilnic de o noua poluare, de o noua substanță toxica, de o noua epidemie. Dar nu poți face abstracție de faptul ca pe măsură ce „progresam” tehnologic suntem tot mai vulnerabili biologic. Personal, am ajuns la concluzia ca pentru a-ti menține vitalitatea in limite rezonabile pe aceste nisipuri mișcătoare, lamentările sunt de prisos iar posibilitățile sunt limitate:

– Faci abstracție si riști sa te ia pe nepregătite una dintre avalanșe (alergii, boli auto-imune, cancer)
– Te retragi din calea lor pentru un trai autonom, undeva în natură. (varianta optima)
– Ramai in sistemul acesta toxic si încerci sa găsești metode de supraviețuire (varianta majoritara)

Rândurile care urmează sper să-i ajute pe cei din prima si a treia categorie sa reziste pe poziții pana se vor hotărî sa urmeze exemplul celor din a doua categorie. Nu este o viziune apocaliptica, dar aglomerările urbane, cu locuințe pe verticala, sunt din toate punctele de vedere – ecologic, psihologic, sanitar, spiritual – focare de decadență civilizațională. O spune cineva care a locuit 15 ani in cel mai vizitat oraș din lume …
Am reușit (sper) cu multe eforturi sa dezleg un rebus numit Electrosmog. Conține foarte multe hiperlinkuri cu trimiteri spre materiale video sau articole de specialitate. Chiar daca nu le veți citi in întregime, măcar aruncați o privire.
Daca le veți considera plauzibile, dați mai departe aceste informații. Daca nu, mergeți mai departe …

Poluarea electromagnetica – Electrosmogul

Este poluarea care ne afectează astăzi cel mai mult si despre care știm cel mai puțin. Niciodată in istoria umanității nu a ajuns pe mana publicului larg o tehnologie atât de complexa, cu un potențial pe cat de nociv, pe atât de puțin înțeles. Dr. Robert O. Becker, de două ori nominalizat la Premiul Nobel pentru Medicină, a declarat încă din anul 2000 într-un interviu cu jurnalista Linda Moulton Howe: „Nu am nici o îndoială în mintea mea că în prezent, cel mai important factor poluant de pe pământ sunt câmpurile electromagnetice (artificiale)”
Si mai tranșant, Dr. Med. Sc. Yuri Grigoriev, președintele Comitetului Național rus de Protecție împotriva Radiațiilor Neionizate a afirmat „Omul a învins Ciuma Neagră, dar a creat noi probleme: poluarea electromagnetica”. Si ciuma nu putem spune ca a fost o gluma
Electrosmogul diferă de ciuma neagra prin durata apariției efectelor în organismul uman. El este generat în mare parte de sofisticatele tehnologii de comunicare fără fir GSM/Wifi, care s-au ancorat atât de rapid si de adânc in cotidianul nostru, încât a le blama astăzi, apare unora ca o ofensa la viața lor privata; mai ales celor tineri.
Partea deranjanta nu este însă doar ca ele poluează – n-ar fi nici primele, nici ultimele – ci ca nu suntem avertizați public de acest lucru. Aceasta negare împiedica cercetătorii inventivi sa găsească soluții. Iar timpul joaca împotriva noastră, epigenetic.
Aici trebuie sa menționez ca nu sunt un opozant al acestor tehnologii, ci doar al faptului ca sunt promovate fără informațiile corecte despre cat, unde si cine trebuie sa le folosească. Informațiile despre acest subiect erau abordate mai pertinent acum câteva decenii, întrucât era vorba exclusiv de utilizarea lor de către armata. De exemplu la Varșovia in 1973, unde se vorbea mai deschis decât la OMS astăzi. Rusii erau deja lămuriți in 70’, iar NASA in 80 a cam renunțat la ele, datorita efectelor indezirabile asupra soldaților. Sa înțelegem ca si copiii de astăzi, cu tableta si cu telefonul sub perna, ar fi mai robuști ca soldații din anii 80’?

Astăzi, cercetători din toate domeniile tangente cu Electrosmogul au creat o platformă științifică – www.bioinitiative.org – unde regrupează studii si date concrete care atesta gravitatea situației actuale. Un rezumat pe acest site:
– 1800 de noi studii arata diverse efecte: anomalii de transcriere a genelor(secțiunea 5);
– genotoxicitate și deteriorare catenei simple sau duble a ADN-ului (secțiunea 6);
– proteinele de stres termic deformează configurarea ADN-ului, care acționează ca o antenă RF fractală (secțiunea 7);
– condensarea cromatinei și pierderea capacității de reparare a ADN-ului în celulele umane stem (6 și 15),
– neutralizarea radicalilor liberi, inhibarea melatoninei (secțiunile 5, 9, 13, 14, 15, 16 și 17);
– neurotoxicitate la oameni și animale; carcinogeneza la om; impact puternic asupra morfologiei și funcției spermei la oameni și animale (secțiunea 18);
– modificarea comportamentul copiilor (secțiunea 18, 19 și 20);
– anomalii in dezvoltarea creierului si a cutiei craniene la puii de animale expuși la radiațiile telefonului mobil în timpul sarcinii (punctele 5 și 18).
Aceasta este doar o imagine de ansamblu a probelor prezentate în raportul BioInitiative actualizat în 2012.

In fata acestor dovezi, OMS a recunoscut in 2011 radiațiile neionizante GSM/WifI ca «posibil cancerigene», in categoria 2B. Dar nici măcar aceasta avertizare oficiala nu este receptata de publicul larg, iar impactul acestui vid informațional are consecințe nefaste asupra întregii societăți. Cum sa cumperi copiilor tai de 8-10 ani un aparat „posibil cancerigen”?
Aceasta ignoranta asupra efectelor biologice face ca discuția despre o soluție de protecție sa para un subiect de SF: cum sa vorbești publicului larg despre un subiect care nu este abordat nici in sferele universitare?
Cum sa vorbești publicului larg de electro-hipersensibilitate când nici medicii generaliști (si nici medicii in general) nu țin cont de așa ceva in diagnosticele lor?
Este un pariu riscant, dar consider ca merita încercat. Aceasta vulgarizare a bio-electromagnetismului are șanse mari sa displacă specialiștilor, dar întrucât ei sunt in stare să-şi poarte singuri de grija, prefer sa fim înțeleși cu prioritate de publicul larg, cel ținut in ceața eternului vals al “este si nu prea este” nociv. Este clar ca vom fi nevoiți sa facem o echilibristică între comparații digerabile pentru publicul larg si noțiuni de specialitate. De aceea recomand si unora si altora sa sară peste pasajele care li se par nedigerabile si sa se concentreze pe informațiile cu care rezonează. Rezonanța este de altfel cheia descifrării acestui domeniu.
Exista persoane pe care nu le interesează in mod special sănătatea: un fumător nu va fi prea sensibil la problema Electrosmog-ului, deși ar trebui sa fie: când fumezi si vorbești la telefon in același timp gudronul pătrunde in creier mult mai ușor (vezi cap. Alzheimer).
Pe de alta parte, exista atâtea persoane care sunt atente la alimentația lor, practica un sport, sunt echilibrate psihic, etc … dar ignora acest Electrosmog: astfel, ei „surpă noaptea ce construiesc ziua”.. Sa demaram:

Electrosmogul: un sacrificiu necesar progresului tehnologic?

Așa cum poluarea aerului – Airsmogul – este datorata îndeosebi utilizării energiilor fosile (fosile ?), la fel si Electrosmogul este o poluare datorata îndeosebi Industriei de Telecomunicații fără fir.
Nici una nici alta nu sunt fatalități ale progresului tehnologic. Sunt doar alternative eronate, impuse strict de interese financiare si geopolitice, fără a se tine cont pe termen lung de consecințele sanitare si ecologice Exista tehnologii viabile si ecologice atât pentru mașinile noastre, precum Biofuel Systems, etc, cat si modalități de transmitere fără fir a comunicațiilor – precum LiFi, care nu perturbă organismele vii.
Pana vom reuși sa depășim aceste industrii poluante si costisitoare va trebui sa găsim soluții care sa limiteze impactul lor nociv asupra sănătății. Daca poluarea aerului –Airsmogul – face obiectul unor campanii susținute la nivel mondial, caci este vizibila si palpabila, Electrosmogul este un subiect mai greu abordabil, fiind o poluare invizibila si inodora pentru 99.99% dintre oameni. Dar Electrosmogul nu se limitează doar la utilizatorii acestor tehnologii ci si la toate organismele aflate in aria de acoperire a rețelelor de transmisie fără fir: păsări, albine, insecte, etc Situația este grava la nivel global: Birds, Bees and Mankind: Destroying nature by ‘electrosmog’. Einstein spunea ca după dispariția albinelor, omenirea va mai supraviețui 5 ani. El a spus, el a auzit, iar astăzi sunt regiuni unde albinele au dispărut in proporții de 80%.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.