Toxicitatea aluminiului

Toxicitatea aluminiului a fost pe larg demonstrată atât la animale cât și la oameni. Efectele neurotoxice ale aluminiului au fost asociate cu dezvoltarea de patologii precum: tulburări de spectru autist (TSA), boala Alzheimer, boala Parkinson și alte boli neurodegenerative (Declarația OMS, 2010).

Organizația Mondială a Sănătății a afirmat că doza maximă tolerabilă de aluminiu pentru administrare orală este de 1 mg pe kilogram de greutate corporală (Promulgarea FDA, 1989; declarația OMS, 1996), iar cantitatea de aluminiu absorbit dintr-o doză orală este de 1%. Deci cantitatea maximă tolerabilă absorbită de aluminiu este de: 1% * 1 mg/kg = 0.01 mg/kg.

Când se administrează o substanță parenteral, cum ar fi intravenos, intramuscular sau subcutanat, substanțele intră direct în organism. Pe cale orală, substanțele sunt absorbite în cantități mai mici. În cazul administrării orale a aluminiului, absorbția este, de asemenea, mai mică decât atunci când este administrat parenteral, de aceea comunitatea științifică a propus ca doza toxică în cazul administrării parenterale a aluminiului să fie de 0,01 mg/kg greutate corporală.

Vaccinurile care conțin aluminiu ca adjuvant, de exemplu acelea administrate în copilărie, furnizează o doză de până la de 100 de ori mai mare decât doza toxică maximă recomandată de 0,01 mg/kg. De exemplu, vaccinul Infanrix Hexavalent produs de Glaxosmithkline, pentru copii sugari de 2 luni conține 0,82 miligrame de aluminiu per doza de vaccin, iar vaccinul Vaxelis conține 0,32 mg per doză. Prevenar, vaccinul pneumococ administrat sugarilor de două luni, conține 0,125 mg, iar Bexsero, vaccinul împotriva meningococului conține 0,5 mg.

Tinând cont de greutatea medie a unui sugar de 2 luni, cantitatea de aluminiu per doza de vaccin ar trebui să nu depășească 0,04 mg. Însă un copil de două luni poate primi din vaccinuri mai mult de 1 miligram de aluminiu parenteral, ceea ce corespunde unei doze de 36 de ori mai mare decât doza toxică maximă recomandată.

Trebuie remarcat faptul că aceste valori ale aluminiului din vaccinuri sunt valorile declarate oficial dar dată fiind neobligativitatea de a declara toate componentele unui vaccin, aceste cantități ar putea fi mai mari. Această problemă a fost evidențiată și expusă de mai mulți experți internaționali în toxicologie dar, din păcate, nu a fost încă rezolvată în ciuda numeroaselor solicitări din partea asociațiilor internaționale și a oamenilor de știință.

Conform grupului de lucru condus de Profesorul Christopher Exley de la Universitatea Keele, singura soluție pentru îndepărtarea aluminiului (Al3+) din organism este aportul de siliciu organic (acid ortosilicic) pe cale orală.

Eficacitatea absorbției orale de acid ortosilicic în eliminarea aluminiului din corp a fost deja demonstrată clinic și se poate face în două moduri: prin aport zilnic regulat de apă minerală bogată în acid ortosilicic (OSA) sau prin aport de acid ortosilicic concentrat ca supliment nutrițional.

Având în vedere dificultatea de a găsi vaccinuri fără aluminiu, copiilor cu vârsta de vaccinare ar trebui să li se administreze suplimente cu siliciu organic, atât înainte cât și după vaccinare.

Consumul zilnic de apă bogată în OSA (minimum 30 ppm) este o opțiune dacă cantitățile de apă sunt suficiente. Dar a oferi unui bebeluș de două luni un volum mare de apă este dificil. Este mai util să se ia suplimente de acid ortosilicic pe lângă aportul de lapte.

Siliciul organic produs de Laboratoarele Silicium

Laboratoarele Silicium oferă de mai mulți ani numeroase produse cu siliciu organic validate de medici și experți ca fiind eficiente. Aceste produse au fost concepute astfel încât siliciul să fie prezent doar într-o formă moleculară specifică (acid ortosilicic), fără a se degrada în timp și în doza exactă care a dat rezultate excelente în studii.

Se estimează că 70% din aluminiul din corp poate fi eliminat în 12 săptămâni cu ajutorul apei OSA (apă minerală bogată în acid ortosilicic). Ca urmare, suplimentul cu siliciu organic se recomandă a fi luat cel puțin 3 luni dar, pentru a evita acumularea acestei substanțe neurotoxice în corp, ideal ar fi să fie luat cu o săptămână înainte de vaccin și timp de 6 luni după vaccin.

Dintre produsele Silicium recomandate pentru detoxifierea de aluminiu menționăm:

G7 Neuro Health, Siliciu organic + Biotină, 120 de capsule.

Instrucțiuni de utilizare și dozare:
Dozajul variază în funcție de vârstă și greutatea corporală:
– Adulți: 2 capsule pe zi (= 58 mg/zi de acid ortosilicic = 17 mg siliciu elementar)
– Copii de la 30 la 60 kg: 1 capsulă pe zi (29 mg/zi de acid ortosilicic = 8,5 mg siliciu elementar).
– Copii sub 30 kg: 1/2 capsulă pe zi (14,5 mg/zi de acid ortosilicic = 4,25 mg siliciu elementar).
De preferat, capsulele de Neuro Health să fie luate dimineața pe stomacul gol.
Deschideți o capsulă și dizolvați conținutul în jumătate de pahar cu apă sau suc.
O cutie de Neuro Health ajunge pentru:
– 2 luni pentru un adult;
– 4 luni pentru un copil între 30 și 60 kg;
– 8 luni pentru un copil între 10 și 30 kg.
Durata recomandată a tratamentului: 3 până la 6 luni.

G5 Siliplant, la sticlă de 1 litru.

Instrucțiuni de utilizare și dozare:
Dozajul variază în funcție de vârstă și greutatea corporală:
– Adulți: ~50 ml pe zi (~58 mg/zi de acid ortosilicic = 17 mg siliciu elementar).
– Copii: conform tabelului de mai jos.
De preferat, Siliplant să fie luat dimineața pe stomacul gol.
O sticlă de 1 litru de Siliplant ajunge pentru:
– 20 zile pentru un adult;
– 67 zile pentru un copil de 12 ani;
– 4 luni pentru un copil de 8 ani.
Durata recomandată a tratamentului: 3 până la 6 luni.

Vârsta (ani) < 1 < 2 < 3 < 8 < 12 ≥ 12 ≥ 14 Adulti
Volumul de Siliplant la fiecare 12 ore 1 ml 2 ml 3 ml 8 ml 12 ml 15 ml 20 ml 30 ml

Mai multe produse Silicium puteți găsi pe siteul bioscem.ro.

Laboratoarele Silicium sunt specializate în obținerea siliciului organic în cea mai asimilabilă formă posibilă: acid ortosilicic stabilizat științific și monometilsilanetriol. Laboratoarele Silicium dețin brevete de invenție, studii realizare în colaborare cu universități și centre de cercetare prestigioase, publicate în reviste științifice, ceea ce garantează angajamentul pentru o constantă inovare și îmbunătățire.